Kuva: Toivosen eläinpuisto
Kuva: Toivosen eläinpuisto

Lukijat vinkkaavat, minne lapsiperheen kannattaa kesällä suunnata.

Paras kesä on tehty uimisesta, maatilamatkailusta ja leikkipuistoista. Lukijat vinkkaavat, minne lapsiperheen kannattaa kotimaan suvessa suunnata. Kerro oma vinkkisi keskustelussa!

1 Seikkailupuisto, Turku

Alueelta löytyvät perinteisten leikkivälineiden lisäksi mm. kahluuallas ja liikennepuisto. Puistossa järjestetään runsaasti ohjattua toimintaa kuten teatterinäytöksiä, inkkarikierroksia ja askartelupajoja.
Turun seikkailupuisto

2 Launeen perhepuisto, Lahti

Launeen perhepuisto tunnetaan liukumäistä, joissa riittää haastetta isoille ja pienille. Leikkialueet on jaettu hauskoilla kumpareilla ja puisto on mukavan vehreä. Linnakkeen vallihauta kiehtoo perheen pienimpiä. Omien eväiden syönti onnistuu isolla piknikalueella.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Launeen perhepuisto

Sisältö jatkuu mainoksen alla

3 Angry Birds -leikkipuisto, Oittaa

Bodominjärven uimarannalla sijaitsevan leikkipuiston kohokohta on King Pig -possun ohjaama merirosvolaiva. Pienten lasten puolelta löytyy linnake, jonne piilotettuja kultamunia on hauska etsiä. Kuumana päivänä merituuli vilvoittaa ihanasti ja isot nurmikot kutsuvat hippasille.

Oittaan Angry Birds -puisto

4 Seikkailupuisto Korkee, Helsinki

Korkeasaaren kupeessa sijaitsevan köysiseikkailupuiston radat on rakennettu eläviin puihin. Ratoja on jo aivan pienille ja myös aikuisille. Osallistuminen ei vaadi aiempaa kiipeilykokemusta ja paikan päältä saa kiipeilyyn sopivat varusteet.

Korkeen seikkailupuisto

5 Tallipiha, Tampere

Tallipihan pajat ja putiikit tutustuttavat 1800-lukuun. Pihalla vierailevat usein myös hevonen ja pieni poni. Tallipiha sijaitsee kätevästi Finlaysonin tehdasalueen vieressä.

Tampereen tallipiha

6 Repoveden kansallispuisto, Kouvola

Jylhät maisemat ja kirkkaat vedet rauhoittavat koko perheen. Vaeltaminen kannattaa aloittaa viiden kilometrin mittaisesta Ketunlenkistä. Kierros alkaa jännittävällä riippusillan ylityksellä.

Repoveden kansallispuisto

7 Sappee, Pälkäne

Hiihtokeskus yllättää monipuolisella kesäohjelmalla. Tarjolla on mm. kalastusta, ratsastusta ja maastopyöräilyä. Alueen uimaranta on lasten mieleen.

Sappee

8 Ruka, Kuusamo

Tunturit kutsuvat myös kesällä. Sadepäivänä pääsee kylpylään ja Kuusamon suurpetokeskukseen. Kauniilla ilmalla päivän kohokohta on käynti tunturin laella ja laskeminen kesäkelkkaradalla

Ruka

9 Iso Vasikkasaari, Espoo

Saaristovene vie merimatkalle ihanalle hiekkarannalle. Saaressa on ravintola, mutta siellä voi myös grillata omia eväitä. Kesäisin ravintolalla vierailee lampaita, joiden näkemistä lapset odottavat kovasti.

Iso Vasikkasaari

10 Inarijärvi, Inari

Täältä löytyy täydellinen rauha! Paljon kauniita saaria, joiden autiotupiin kaikki ovat tervetulleita. Lapin valoisuus lumoaa ja kellonaikaa on mahdotonta päätellä ilman kelloa.

Inarijärvi

11 Pensar Syd, Nauvo

Pensarin saaren eteläisessä kärjessä pääsee lähelle saaristoluontoa. Rauhallinen päivä kuluu soudellessa ja kalastaessa. Yhteysalus kuljettaa perille autolla kulkevat.

Pensar Syd

12 Plagenin uimaranta, Hanko

Matalahiekkainen uimaranta on kuuluisa ainutlaatuisesta vesikarusellista ja lämpimästä vedestä. Rannan pukukoppirivistö ihastuttaa. Suositulla rannalla on lisäksi leikkipaikka ja lentopallokenttä.

Hanko

13 Bomban talo, Nurmes

Bomban karjalaiskylän mallina on käytetty 1800-luvun Venäjän Karjalan taloja, ja kylän päänähtävyys on suurista hirsistä rakennettu Bomban talo. Alueen kylpylähotelli on lapsiperheiden suosikki. Pielisen rannat houkuttelevat viettämään päivän luonnossa.

Bomba

14 Iloranta, Hauho

Herkullisesta ruoasta ja kauniista luonnosta tunnettu täysihoitola on huolehtinut vieraista jo 70 vuotta. Vanha pihapiiri tarjoaa rauhallista majoitusta, ja tarjolla on myös räätälöityjä lomia kuten isovanhempien ja lasten yhteinen liikuntaloma.

Iloranta

15 Toivosen eläinpuisto, Kälviä

Eläinpuistossa voi tutustua vanhan maalaiskylän eläimiin niiden perinteisessä elinympäristössä. Alueelta löytyy myös museo ja entisajan puuhapuisto. Esillä on myös vanhoja traktoreita ja antiikkiautoja. 

Toivosen eläinpuisto

16 Niitty-Seppälän kesätori ja Syrjysen Strutsitila, Pälkäne

Paljon katsottavaa ilmaiseksi. Kotieläintarhassa talutusratsastusta ja lasten luontopolku. Samalla voi poimia mansikat pakkaseen. Strutsitilalla nähtävissä strutsien lisäksi mm. villisikoja, kuusipeuroja ja lampaita.

Niitty-Seppälän kesätori

Syrjysen strutsitila

17 Keräily- ja postimerkkiliike Käpylän Merkki, Helsinki

Paljon mielenkiintoisia, historiallisia esineitä ja keräilyjuttuja. Lapset rakastavat penkomista.

Käpylän Merkki

18 Farmari 2015 -maatalousnäyttely, Joensuu

Erilaiset kotieläimet tulevat hauskalla tavalla tutuksi. Samalla voi vierailla Joensuun trooppisessa perhospuutarhassa Botaniassa.

Farmari

Botania

19 Yyteri, Pori

Yyterissä lasten on hauska leikkiä rannalla ja leirintäalue on mukavan pieni ja tiivis. Kun kyllästyy rantaelämään, voi käydä Porissa. Pelle Hermannin leikkipuistoistosta löytyy televisiosta tuttu Pelle Hermannin sirkusvankkuri ja Äitiliinin mökki.

Yyteri

Kirjurinluodon puisto

20 Ti-Ti Nallen talo, Ikaalinen

Paljon tekemistä kaiken ikäisille nalleperheen isossa hirsitalossa. Ihana paikka järven rannalla.

Ti-Ti Nallen talo

21 Ähtärin eläinpuisto, Ähtäri

Puistossa saa liikkua luonnossa katselemassa eläimiä, joita löytyy Suomesta. Paikkaa ei ole pilattu kaupallisilla myyntikojuilla. Ähtärissä myös paljon muuta tekemistä.

Ähtärin eläinpuisto

22 Hiekkalinna, Lappeenranta

Upeita rakennelmia hiekasta. Samalla voi tutustua tunnelmalliseen Linnoitukseen tai seikkailla perhepuistossa.

Lappeenrannan hiekkalinnat

23 Levi, Kittilä

Mahtava kesäkohde! Reppureissaa Levin huipulle. Ajanvietettä myös isossa leikkipuistossa, frisbeegolfradalla, minigolfissa... Mikä parasta: mihinkään ei tarvitse jonottaa eikä väenpaljous päätä huimaa.

Levi

24 Puuhamaa, Tervakoski

Hinta on sopiva ja samalla lipulla saa kaiken ohjelman. Parasta ovat grillipaikat, ja se että autolle pääsee käymään pitkin päivää tarvittaessa.

Tervakosken Puuhamaa

Vierailija

Vinkki Itä-Suomessa lomaileville:

Lasten Kaivos on monipuolinen kaivosaiheinen teemapuisto keskellä Outokummun Vanhan kaivoksen kiehtovaa kaivosaluetta.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 
Sisältö jatkuu mainoksen alla