Näin valmistaudut, kun koululainen lähtee metsäleirille.

Onko edessä koululaisen ensimmäinen partioleiri tai muu metsäleiri ilman vanhempia? Pelko pois! Näillä vinkeillä varustat lapsen (ja itsesi) leiriviikkoon:

  1. Luota johtajaan. Älä murehdi liikaa, vaikka lapsi lähtisi reissuun ilman kännykkää. Leirin johtajat osaavat kyllä huolehtia hänestä.
  2. Pakkaa paljon vaihtovaatteita. Metsässä voi kastua monta kertaa päivässä, joten kuivia vaihtovaatteita pitää olla mukana paljon. Kesälläkin tarvitsee villapaitaa!
  3. Lievitä lapsen koti-ikävää ennakkoon. Kerro, että joku pitää hänestä huolta koko ajan, leirillä on paljon kavereita ja viikko menee nopeasti. Muistuta, että metsässä tarvittavat taidot ovat karttuneet jo harrastuksen myötä, ja hän oppii leirillä myös paljon uutta.

Vinkit antoi lippukunnan joukkuejohtaja Reetta Grönlund

Lähde: Anu Ilomäki: Seuraa johtajaa, Meidän Perhe 6/2012

Vierailija

Lähteekö lapsi leirille? 3 vinkkiä ennen lähtöä

"Muutaman"retken ja leirin vetäneenä, vosin vielä yhden asian lisätä ensimmäisen kokeneen vetäjän ohjeisiin. Vanhemmat, kun lapsi tulee kotiin, ÄLKÄÄ kysykö ensimmäisenä oliko ikävä tai sanoko että äidillä/isällä on ollut kova ikävä. Kysykää ensimmäisenä oliko hauskaa? Mitä kivää teitte? Vasta myöhemmin voitte kertoa kuinka kivaa oli kun lapsi tuli kotiin ja että teillä on ollut ikävä. Jos ensimmäisenä ottaa ikävän puheeksi, lapsellekkin ensimmäisenä muistoista tulee tietenkin ikävä mieleen...
Lue kommentti
Vierailija

Lähteekö lapsi leirille? 3 vinkkiä ennen lähtöä

HYVÄ! Vihdoinkin pääsee esille tämä vanhempien ohjeistus "miten toimia"! Tosiaan ainainen murhe on lasten vaatetus - yleensä sitä ei ole tarpeeksi mukana. Lisäksi ihmetyttää välillä kun vanhempien tiedossa on että ollaan viikonloppu/viikko metsäretkellä, mutta sen jälkeen tulee kiukkuinen puhelu johtajalle "Miksi sisähousut olivat kurassa".. Siksi koska emme olleet missään vaiheessa sisällä.. Lisäksi rakkaat vanhemmat, älkää lietsoko lasten koti-ikävää. Se mitä luulette lasta auttavan (lahjonta...
Lue kommentti

Lapsi on Ylösen ja hänen tyttöystävänsä Katriina Mikkolan ensimmäinen yhteinen.

The Rasmus -yhtyeen laulajana tutuksi tullut Lauri Ylönen, 38, on tullut toistamiseen isäksi.

Ylönen julkaisi viime yönä yhtyeensä Instagram -sivuilla suloisen kuvan vastasyntyneen vauvan pienestä jalasta. Kuvan hashtagien perusteella voisi päätellä, että tuore isä on uudesta tulokkaasta erittäin kiitollinen ja onnellinen.

 

It’s a boy! #laurisweek #newborn #doubledad #baby #la #grateful

Henkilön The Rasmus (@therasmusofficial) jakama julkaisu

Kuva: Instagram / @therasmusofficial

Lapsi on laulajan ja hänen kumppaninsa Katriina Mikkolan ensimmäinen yhteinen. Pari ilmoitti seurustelustaan vuonna 2017.

Ylösellä on avioliitostaan laulaja Paula Vesalan kanssa vuonna 2008 syntynyt Julius-poika.

Vierailija

Lauri Ylönen sai pojan — tuore isä kertoi syntymästä suloisella Instagram-kuvalla

Vierailija kirjoitti: Vierailija kirjoitti: Mistä vetoa että "Katriina-rakkaan" pillerit "petti".. Ei varmasti ollut Laurin puolelta suunniteltu lapsi, ja Laurista sen kyllä aistii pitkälle. Justhan se erosi Paulasta n.vuosi sitten. Jotenkin noloa. Mun mielestä Laurista kyllä aistii, että halusi enemmän lapsia kuin vain yhden. Jossain haastattelussahan tuli ilmi, että Paula oli se, joka ei enempää halunnut... Kannattaakohan sitä lasta silti pukata alulle viikon seurustelun jälkeen. Just sayin'
Lue kommentti
Kaksosvauva lumoaa usein koko perheen, vieraista puhumattakaan. Kuva: iStockPhoto.

Asuuko teillä vauhdikas oinas, herkkä rapu, aurinkoinen leijona vai hajamielinen vesimies?