Kuva: Legoland
Kuva: Legoland

Mikä on paras ajankohta? Miksi ei kannata maksaa luottokortilla? Kurkkaa hyvät vinkit.

1. Millä mennä? Hyvä idea on ottaa edullinen lento Kööpenhaminaan ja vuokrata sieltä auto. Yhdellä lounastauolla ajaa kolmessa tunnissa Billundiin – tosin matkan varrella kannattaa vierailla pienissä idyllisissä kylissä. Näin Tanskaa näkee enemmän. 

2. Milloin mennä? Legolandin sesonki on kesäkuun puolivälistä elokuun alkuun. Jos haluaa välttää massiiviset ruuhkat matkaan kannattaa lähteä kesäkuun alussa. Ovatpa jotkut perheet käyneet Legolandissa syyslomallakin. Silloin on rauhallista ja hyvin tilaa, mutta keli voi olla kolea ja sateinen. 

3. Missä asua? Legolandin lähellä sijaitsevat hotellit ovat kalliita. Puiston omassa Legoland-hotellissa on teemoittain sisustettuja huoneita, mutta hinnatkin sitten sen mukaisia, yli 300 euroa yöltä. Hyvä idea on majoittua hieman kauemmaksi vuokramökkiin tai huoneistohotelliin. Lähin kaupunki Vejle on 25 kilometrin päässä.

4. Maksa debitillä. Luottokortin käyttöä kannattaa välttää, sillä maksuihin tulee oma prosenttilisänsä.

5. Mitä mukaan? Pakkaa reppuun sadeasu tai pue ylle nopeasti kuivuvat vaatteet. Tanskassa sää vaihtelee nopeasti, ja sade voi yllättää. Monissa huvittelulaitteissa on myös kastumisen riski. Puistossa ruokailuun menee perheellä helposti 60–80 euroa, joten kannattaa miettiä omien eväiden mukaan ottoa.

Vinkki!

Upea minimaa on heti sisäänpääsyn tuntumassa, mutta siellä on aamupäivästä kaikkein kovin ruuhka. Suuntaa siis alussa huvipuiston laitteisiin, jotka myös sulkeutuvat muita kohteita aiemmin. 

Lähde: Matkaopas 2/2013

 

Lue lisää

Toimittajamme vieraili Legolandissa. Mitä perhe tykkäsi? Lue täältä.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.