Moderni versio Kolme pientä porsasta -sadusta osuu maaliinsa.

Tarina kolmesta pienestä porsaasta on tuttu joka iikalle. Tai niinhän sitä luulisi. Polar Illusionsin ja helsinkiläisen KokoTeatterin yhteistyönä syntynyt musikaali Kolme pientä porsasta panee klassikon uuteen uskoon.

Perinteiset, tutut elementit tarinasta toki löytyvät. On eräs possuäiti (Hanna Kaila), joka lähettää kolme pienokaistaan (rooleissa Antti Korhonen, Saara Lehtonen ja Antti L J Pääkkönen) maailmalle. On ne kolme taloa, jotka porsaat rakentavat: yhden oljista, toisen risuista, kolmannen tiilistä. Ja tietenkin on se tarinan pahis, iso paha susi (Sami Uotila), häikäilemätön hukka, joka tahtoo pistää possunpallerot poskeensa.

Se perinteistä. Loppu onkin musiikin ja tarinankerronnan iloa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kolmen pienen porsaan susi on paras

Viiden näyttelijän tiimi puhkuu ja puhaltaa hienosti yhteen pienessä tilassa KokoTeatterin lavalla. Tunti kuluu kuin siivillä, ja yleisön lapsikatsojat nauliutuvat hievahtamatta penkkeihinsä viimeistään siinä vaiheessa, kun susi ilmestyy lavalle. Sillä niinhän tässä käy, että pahis varastaa show’n.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uotilan susi kuiskaa, kähisee, karjuu, puhkuu, voihkii ja kirvoittaa katsojista niin naurua kuin kauhun henkäyksiäkin. Ehtiipä hukka eräässä vaiheessa katsomon puolellekin... Roolissaan Uotila on niin ilmeikäs, että painuu varmaan syvälle ainakin herkimpien lapsikatsojien tunnemuistiin.

Kolme pientä porsasta hymyilyttää aikuistakin

Näytelmän ikärajaksi on määritelty K3, mutta kaikkein arimmille kolmivuotiaille esitys saattaa olla piirun verran liian hurja. Eskari- ja ala-asteikäiset sen sijaan viihtynevät katsomossa varmasti.  

Aikuiskatsoja hykertelee esityksen huumorille, nokkelille vuorosanoille ja oivalluksille. Esimerkiksi suden puhku ja puhallus on toteutettu hienosti, ja musiikki sykkii mielessä vielä kotimatkallakin.

Ensi-ilta 12.9.2014 KokoTeatterissa. Liput 18/24 e.   

Sisältö jatkuu mainoksen alla