Kuva: Jenni Rinkinen
Kuva: Jenni Rinkinen

Lukuvuorossa Kirsi Kunnaksen Punni.

Jänis tiellä hyppi, hoppeli hopp. Punni-pupun viisas tarina on parasta ääneen luettuna.

Kirsi Kunnas, kuvitus Maija Karma: Punni (WSOY 2014)

Ensimmäinen pieni! se sanoi väheksyvästi. Mitä tuo nyt mukamas on. Neljäs porkkana jo, ja yhä sinä hoet ensimmäistä pientäsi. Sinulla on huono laskupää.

Se johtuu siitä että olen hiukkasen tärähtänyt, sanoi Punni iloisesti.

Kirsi Kunnaksen Punni-pupu (surullinen pieni ahmatti) tuli esiin alunperin Tiitiäisen tarinoissa (julkaistu 1957) ja tänä keväänä kaksi Punni-pupusta kertovaa satua julkaistiin omana kirjanaan. Kirjassa on lisäksi kuusi Kunnaksen jänisaiheista lorua.

Tekstit kruunaa Maija Karman kuvitus, joka on alunperin ollut mustavalkoinen, mutta on nyt väritetty (lisää kuvituksesta voi lukea Hesarissa julkaistusta jutusta).

Mieheni vanhemmat lukivat Punnista häissämme kymmenen vuotta sitten. Tarina on siksi meille erityisen merkittävä. Mutta se uppoaa myös lapsellemme kuten kaikki Kirsi Kunnaksen tekstit, joita olemme lukeneet paljon.

Punni on mieleinen lahjakirja niin vastasyntyneelle kuin koululaisellekin. Kirja ei menetä tenhoaan. Nyt aikuisena olen iloinen, että lapsuuteni Tiitiäiset ovat kulkeneet mukanani myös perheemme kirjahyllyyn.

Lisää lastenkirjavinkkejä:

Villikan kesä: Puuhaa ja leikkejä lomalle

Reuhurinne: Liikennekirja

Tatun ja Patun Suomi

Jenni Rinkinen on nelivuotiaan lapsen äiti ja intohimoinen lukija. Tällä palstalla luetaan kirjoja yhdessä lapsen kanssa, suositellaan uutuuksia ja poimitaan vanhoja suosikkeja kirjastosta. Uusi teksti ilmestyy perjantaisin.

Lapsi on Ylösen ja hänen tyttöystävänsä Katriina Mikkolan ensimmäinen yhteinen.

The Rasmus -yhtyeen laulajana tutuksi tullut Lauri Ylönen, 38, on tullut toistamiseen isäksi.

Ylönen julkaisi viime yönä yhtyeensä Instagram -sivuilla suloisen kuvan vastasyntyneen vauvan pienestä jalasta. Kuvan hashtagien perusteella voisi päätellä, että tuore isä on uudesta tulokkaasta erittäin kiitollinen ja onnellinen.

 

It’s a boy! #laurisweek #newborn #doubledad #baby #la #grateful

Henkilön The Rasmus (@therasmusofficial) jakama julkaisu

Kuva: Instagram / @therasmusofficial

Lapsi on laulajan ja hänen kumppaninsa Katriina Mikkolan ensimmäinen yhteinen. Pari ilmoitti seurustelustaan vuonna 2017.

Ylösellä on avioliitostaan laulaja Paula Vesalan kanssa vuonna 2008 syntynyt Julius-poika.

Vierailija

Lauri Ylönen sai pojan — tuore isä kertoi syntymästä suloisella Instagram-kuvalla

Vierailija kirjoitti: Vierailija kirjoitti: Mistä vetoa että "Katriina-rakkaan" pillerit "petti".. Ei varmasti ollut Laurin puolelta suunniteltu lapsi, ja Laurista sen kyllä aistii pitkälle. Justhan se erosi Paulasta n.vuosi sitten. Jotenkin noloa. Mun mielestä Laurista kyllä aistii, että halusi enemmän lapsia kuin vain yhden. Jossain haastattelussahan tuli ilmi, että Paula oli se, joka ei enempää halunnut... Kannattaakohan sitä lasta silti pukata alulle viikon seurustelun jälkeen. Just sayin'
Lue kommentti
Kaksosvauva lumoaa usein koko perheen, vieraista puhumattakaan. Kuva: iStockPhoto.

Asuuko teillä vauhdikas oinas, herkkä rapu, aurinkoinen leijona vai hajamielinen vesimies?