Kuva: Jenni Rinkinen
Kuva: Jenni Rinkinen

Tarina sopii epäonnistumista pelkäävälle lapselle.

Sokeria, jauhoja, kananmunia... Mutta miksi Hiljan kakku ei onnistu, vaikka leipuri-isä osaa kaiken?

Mervi Suutari: Hilja kakuntekijä (Sunkirja 2014)

Hilja on päättänyt tulla leipojamestariksi. Hän on nähnyt lehdestä ihanien kakkujen kuvia, ja sellaisen Hilja haluaa leipoa ystävälleen Tiinalle.

Kun kakku ei onnistu, Hilja vihastuu eikä halua nähdä ketään. Peiton alla hän nyyhkyttää: "Olen huono, en kelpaa mihinkään."

Onneksi äiti kuuntelee ja lohduttaa. Ei kukaan voi heti onnistua, vaan asioita täytyy harjoitella. Ja lehtien kakkukuville on voitu tehdä pieniä temppuja, joilla kakkua saa kaunisteltua.

Hilja, kakuntekijä on kirja lapsen riittämättömyyden tunteesta. Miksi minä en heti osaa? Miksi toisilta asiat sujuvat niin vaivattomasti? 

Kakkuesimerkki toimii hyvin apuna myös median selittämisessä. Lapsen on vaikea ymmärtää, miksi asiat voivat näyttää lehdessä erilaiselta kuin todellisuudessa.

Matilda Tuuren kuvitus on maalauksellinen ja ihanan tarinan kruunaa kirjasta löytyvä kakkuohje. Hilja, kakuntekijä löytyy myös äänikirjana.

Lapsi on Ylösen ja hänen tyttöystävänsä Katriina Mikkolan ensimmäinen yhteinen.

The Rasmus -yhtyeen laulajana tutuksi tullut Lauri Ylönen, 38, on tullut toistamiseen isäksi.

Ylönen julkaisi viime yönä yhtyeensä Instagram -sivuilla suloisen kuvan vastasyntyneen vauvan pienestä jalasta. Kuvan hashtagien perusteella voisi päätellä, että tuore isä on uudesta tulokkaasta erittäin kiitollinen ja onnellinen.

 

It’s a boy! #laurisweek #newborn #doubledad #baby #la #grateful

Henkilön The Rasmus (@therasmusofficial) jakama julkaisu

Kuva: Instagram / @therasmusofficial

Lapsi on laulajan ja hänen kumppaninsa Katriina Mikkolan ensimmäinen yhteinen. Pari ilmoitti seurustelustaan vuonna 2017.

Ylösellä on avioliitostaan laulaja Paula Vesalan kanssa vuonna 2008 syntynyt Julius-poika.

Vierailija

Lauri Ylönen sai pojan — tuore isä kertoi syntymästä suloisella Instagram-kuvalla

Vierailija kirjoitti: Vierailija kirjoitti: Mistä vetoa että "Katriina-rakkaan" pillerit "petti".. Ei varmasti ollut Laurin puolelta suunniteltu lapsi, ja Laurista sen kyllä aistii pitkälle. Justhan se erosi Paulasta n.vuosi sitten. Jotenkin noloa. Mun mielestä Laurista kyllä aistii, että halusi enemmän lapsia kuin vain yhden. Jossain haastattelussahan tuli ilmi, että Paula oli se, joka ei enempää halunnut... Kannattaakohan sitä lasta silti pukata alulle viikon seurustelun jälkeen. Just sayin'
Lue kommentti
Kaksosvauva lumoaa usein koko perheen, vieraista puhumattakaan. Kuva: iStockPhoto.

Asuuko teillä vauhdikas oinas, herkkä rapu, aurinkoinen leijona vai hajamielinen vesimies?