Kuva: Jenni Rinkinen
Kuva: Jenni Rinkinen
Kuva: Jenni Rinkinen
Kuva: Jenni Rinkinen

Lukuvuorossa Sammakkoprinssi – 10 Grimmin satua Ankkalinnasta.

Grimmin veljesten klassikkosadut tapahtuvat nyt Ankkalinnassa. 

Satu Heimonen: Sammakkoprinssi – 10 Grimmin satua Ankkalinnasta (Sanoma 2013)

Mahtaakohan kultaa kehräävä merkillinen pikkumies olla nimeltään Sammalsääri, Nikkelinjuuri vai Tittelintuure?

Vanhoista perinteisistä saduista kirjoitetut humoristiset versiot uppoavat nelivuotiaaseen rytinällä. Itse suhtauduin kokoelmaan epäillen, mutta täytyy myöntää, että kun tottuu ankkahahmoihin, on vain kiva lukea tarinoita, jotka on sovitettu pienille lapsille sopiviksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kuvitus on hauska eikä ihme, koska sen on tehnyt Aku Ankka -taiteilijana tunnettu Kari Korhonen. Teksti on ilahduttavan sujuvaa ja siitä huomaa, että kirja ei ole käännös, vaan se on kirjoitettu suoraan suomeksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Lapsen ehdoton suosikki on mattoja maanisesti tamppaaja Rouva Pyry, jonka hoteissa saa ylleen joko kulta- tai multamekon.

"Rouva Pyry kurtisti kulmiaan: Jos et kerran halua leipoa, niin mitä jos valmistaisit meille lounaaksi salaattia?

Pilvetär pudisteli pahantuulisesti päätään: Minä en mitään kanin muonaa mussuta. Mutta jos sinun on pakko saada niitä rehujasi, niin tuolla polun varressa on kitisevä omenapuu."

Rouva Pyryn lisäksi kirjassa ovat sadut Sammakkoprinssi, Onnekas Elmo, Lumivalko ja Ruusunpuna, Bremenin soittoniekat, Peukaloinen, Kolme höyhentä, Tittelintuure, Saapasjalkahiiri ja Kolme toivomusta.

Jenni Rinkinen on nelivuotiaan lapsen äiti ja intohimoinen lukija. Tällä palstalla luetaan kirjoja yhdessä lapsen kanssa, suositellaan uutuuksia ja poimitaan vanhoja suosikkeja kirjastosta. Uusi teksti ilmestyy perjantaisin.

Lisää lastenkirja-arvioita

Sisältö jatkuu mainoksen alla