Kuva: Helsingin Kaupunginteatteri
Kuva: Helsingin Kaupunginteatteri

Jos lapsi rakastaa liikettä ja musiikkia, hän nauttii varmasti tanssimäytelmästä Keijukaisneuvos Koo.

Miksi viikonpäivät ovat aina samassa järjestyksessä? Kuka sen määrää ja mitä tapahtuu, jos tuttu järjestys häiriintyy?
Tätä pohditaan Helsingin Kaupunginteatterin ja Helsinki Dance Companyn tanssinäytelmässä Keijukaisneuvos Koo. Siinä esitellään seitsemän eri viikonpäiviä edustavaa fantasiaolentoa. 

Videokuva täydentää kerrontaa

Musiikki luo vahvaa tunnelmaa, ja lavastus saa mielikuvituksen liikkeelle. Tanssin liike kuljettaa tarinaa lennokkaasti eteenpäin. Pienelle valkokankaalle hetkittäin heijastettu videokuva täydentää kerrontaa. Studio Elsan kompakti tila sopii esitykselle hyvin.

Musiikin ja liikkeen hurmaa

Keijukaisneuvos Koota suositellaan yli 5-vuotiaille katsojille, mutta ensi-iltayleisön joukossa oli myös pienempiä lapsia. Näyttämön tapahtumissa riitti silmänruokaa niin, että myös nuorimmaiset jaksoivat istua aloillaan läpi puolitoistatuntisen esityksen. Kymmenvuotiaaseen kanssakatsojaan esitys osui ja upposi. Aikuista hykerrytti tarinan osaksi upotettu tanssillinen versio Charles Chaplinin klassikkoelokuvan nyrkkeilykohtauksesta.

Lasten suosikiksi nousi selvästi viikonpäivistä vallattomin, Lauantai (ilmeikäs Jenni-Elina von Bagh). Loppupuolella meno näyttämöllä yltyi lähes akrobaattiseksi.

Pisteet siitä, ettei esitys aliarvioi lapsikatsojien kärsivällisyyttä. Musiikin ja liikkeen vetovoimaan luotetaan – ja se riittää hienosti.

Keijukaisneuvos Koo, Helsingin Kaupunginteatteri, kesto väliaikoineen noin 1 h 30 min.

Ikäsuositus 5+, liput 9-27 e.

Vierailija

Keijukaisneuvos Koo on kuin elävä satu

Kiva että nuorimmat jaksoivat. Miten nuo 7-14 vuotiaat, oliko heille sopiva? Kas kun pikkuiselle alle kouluikäisille riittää tarjontaa, samoin viisitoistavuotta täyttäneille. Siinä välissä ei ole mitään. Ja jos on, niin sinne sitten pitää pikkuset ottaa mukaan. Miksi? Miltä tuntuu 12 vuotiaasta? Kyllä ehtii lasten kanssa kaikkea tekemään, mutta voisiko ikärajoja yrittää kunnioittaa??
Lue kommentti

Lapsi on Ylösen ja hänen tyttöystävänsä Katriina Mikkolan ensimmäinen yhteinen.

The Rasmus -yhtyeen laulajana tutuksi tullut Lauri Ylönen, 38, on tullut toistamiseen isäksi.

Ylönen julkaisi viime yönä yhtyeensä Instagram -sivuilla suloisen kuvan vastasyntyneen vauvan pienestä jalasta. Kuvan hashtagien perusteella voisi päätellä, että tuore isä on uudesta tulokkaasta erittäin kiitollinen ja onnellinen.

 

It’s a boy! #laurisweek #newborn #doubledad #baby #la #grateful

Henkilön The Rasmus (@therasmusofficial) jakama julkaisu

Kuva: Instagram / @therasmusofficial

Lapsi on laulajan ja hänen kumppaninsa Katriina Mikkolan ensimmäinen yhteinen. Pari ilmoitti seurustelustaan vuonna 2017.

Ylösellä on avioliitostaan laulaja Paula Vesalan kanssa vuonna 2008 syntynyt Julius-poika.

Vierailija

Lauri Ylönen sai pojan — tuore isä kertoi syntymästä suloisella Instagram-kuvalla

Vierailija kirjoitti: Vierailija kirjoitti: Mistä vetoa että "Katriina-rakkaan" pillerit "petti".. Ei varmasti ollut Laurin puolelta suunniteltu lapsi, ja Laurista sen kyllä aistii pitkälle. Justhan se erosi Paulasta n.vuosi sitten. Jotenkin noloa. Mun mielestä Laurista kyllä aistii, että halusi enemmän lapsia kuin vain yhden. Jossain haastattelussahan tuli ilmi, että Paula oli se, joka ei enempää halunnut... Kannattaakohan sitä lasta silti pukata alulle viikon seurustelun jälkeen. Just sayin'
Lue kommentti
Kaksosvauva lumoaa usein koko perheen, vieraista puhumattakaan. Kuva: iStockPhoto.

Asuuko teillä vauhdikas oinas, herkkä rapu, aurinkoinen leijona vai hajamielinen vesimies?