Kuva: <span class="photographer">Jenni Rinkinen</span>
Kuva: Jenni Rinkinen

Lukuvuorossa Lotta Niemisen Kävellen ympäri maailman.

Törmäsin Forbesin listalle nousseen kuvittaja-graafikko Lotta Niemisen lastenkirjaan viime syksynä, kun Meidän Perhe julkaisi Niemisen tekemän julisteen. (Printtaa tästä.)

Ihastuin kirjan hauskaan yksityiskohtaiseen kuvitukseen ja kymmeniin avattaviin luukkuihin. Annoin teoksen saman tien lahjaksi pariin ystäväperheeseen ja ainakin ensi lukemalta alle kouluikäiset lapset tykkäsivät.

Hilla sai oman kappaleensa vasta joululahjaksi ja olemme nyt lukeneet kirjaa muutama sivu kerrallaan. Näin siksi, että jokaisella aukeamalla seikkaillaan aina yhdessä kaupungissa eikä tuota kaupunkia paljasteta suoraan. Yksityiskohdista löytyy vinkkejä maan selvittämiseen ja tuossa tehtävässä Hilla tarvitsee apua. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ahaa-elämyksen (tää on ihan varmasti Helsinki, kun tuossa on tuo iso kirkko!) jälkeen olen halunnut jutella kohteesta enemmänkin: kuka sukulaisista on käynyt kaupungissa, kuinka pitkä lentomatka sinne on, millaista ruokaa siellä syödään, mitä kieltä maassa puhutaan...

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Sivujen kuvitus on lapsen silmään melko samanlainen ja yksitoikkoinen, mutta palasteltuna kirja toimii mainiona seikkailuna maailman ympäri.

Kiva yksityiskohta on, että luukut tuovat mieleen joulukalenterin. Meillä kirja toimii kevätkalenterina ja kerralla avataan vain muutama luukku, aina silloin kun muistetaan. Kaikkiaan läppiä löytyy kirjasta 80!

Jenni Rinkinen on nelivuotiaan lapsen äiti ja intohimoinen lukija. Tällä palstalla luetaan kirjoja yhdessä lapsen kanssa, suositellaan uutuuksia ja poimitaan vanhoja suosikkeja kirjastosta. Uusi teksti ilmestyy perjantaisin. Lue lisää palstan juttuja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla