Kuva: <span class="photographer">iStockphoto</span>
Kuva: iStockphoto

Pukki ei saa olla maistissa, tuumaavat Millainen on täydellinen joulupukki? -kyselyyn vastanneet.

Meidän Perhe kysyi, millainen on täydellinen joulupukki. Te vastasitte näin:

Raitis ja pukkimainen

Selvästi tärkeimmäksi hyvän pukin kriteeriksi nousi kyselyssä raittius. 86 prosenttia vastanneista oli sitä mieltä, että maistissa olevaa joulupukkia ei jaksa erkkikään.

Seuraavaksi tärkeimmäksi vaatimukseksi nousi pukin ulkonäkö: pukilla on oltava "pukkimaiset" vaatteet, vaati noin puolet vastaajista. Vähän harvempi toivoi, että pukin on oltava mies ja tällä on oltava parta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Laulutaidolla ja iällä ei sen sijaan ollut vastaajille suurtakaan merkitystä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

"Niin ja sitten kunnon setti, eli etukäteen mietitty ohjelma, ei mitään hätäistä kymmentä minuuttia lahjojen jakamisineen."

Hinnalla on väliä

Joulupukin vierailun hinta riippuu paljon siitä, asuuko perhe pääkaupunkiseudulla vai muualla Suomessa.

Pääkaupunkiseudulla pukista voi joutua pulittamaan reippaasti yli satasen, jos mielii saada pukin kotiinsa kuuden maissa aattoiltana.

Vastaajien mielestä sopiva hinta pukin käynnille on 40–59 euroa. Kukaan ei ollut valmis maksamaan pukista yli 100 euroa, ja joka kymmenes toivoi pukin lähtevän liikkeelle alle 20 eurolla.

"Pukista voi maksaa enemmänkin kunhan hän on uskottava ja osaa ottaa kontaktia lapsiin."

Saa tulla ennen kuutta

Paras aika pukin vierailulle oli vastaajien mielestä aattona kello 17–18. Kello 18–19 oli passeli kellonaika vähän harvemman mielestä. Myös ennen kello 17 sai jonkin verran kannatusta.

Mummo hyttysverkossa ja muita pukkikokemuksia

"Lapsena vietimme sukujoulua ja mummo oli 'pukeutunut' joulupukiksi, päässään naamari ja hyttysverkko. Silloin taisin pelätä, myöhemmin olen nauranut valokuville mitä tilanteesta on otettu."

"Itsellä meni usko pukkiin, kun pukin korvissa näkyi kultaiset korvarenkaat. Pukinhan piti olla mies, eikä todellakaan korvakoruja korvissa."

"Hupaisin joulupukkikokemus on varmaan ollut se kun pukin kengät vähän luisti liikaa eteisen matolla ja pukki kömmähti nurin."

"Isosisko oli pukkina pikkuveljelleen, joka oli tuolloin kolme. Olin hankkinut ihan kelvolliset varusteet, mutta pukilla ei ollut käsineitä. Kesken pukin vierailun huomasin, miten kolmevuotias tuijotti joulupukin käsiä. Jälkeenpäin hän sanoi, että joulupukki oli Aino (sisko) ja kertoi kaikille muillekin miten "Aino-joulupukki "oli tuonut hänelle lahjoja."

"3 kuukauden ikäinen vauva tarttui pukin partaan niin lujasti, että pelkäsin parran lähtevän irti, ja koska paikalla oli myös vanhempia lapsia, irroitin mahdollisimman nopeasti tytön nyrkin parrasta."

Vastaukset ovat 1.12.2013 päättyneestä kyselystä Millainen on täydellinen joulupukki? Juttua varten kokemuksiaan kertoi 114 vastaajaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla