Kuva: Jenni Rinkinen
Kuva: Jenni Rinkinen

Paketoi lahjaksi syksyn parhaat kirjat!

Iltakirjoja

Perheen pienimmille iltasaduksi käyvät lorut. Satumainen kuvitus kruunaa yörunot ja kehtolaulut. Tuulia Aho ja Aino-Maija Metsola: Tähtienlaskijan runoja (WSOY)

Siirin isä hurahtaa tähtien tutkimiseen ja löytää Sirius-tähden. "Sehän on melkein kuin minä!" Siiri tajuaa. Kahdestoista Siiri-kirja valloittaa leikki-ikäiset. Tiina Nopola ja Mervi Lindman: Siiri ja kadonnut tähti (Tammi)

Sofia muuttaa ja Aatos huomaa tykkäävänsä kaverista tosi paljon. Hieno kuvaus pienten koululaisten rakkaudesta. Riitta Jalonen ja Kristiina Louhi: Aatos ja Sofian sorsapuisto (Tammi)

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kaksikymmentä satua vie Pohjolaan, jossa ihmiset ja haltijat elävät naapureina. Sopii ääneenluettavaksi koulu-ikäisenkin kanssa. Leena Laulajainen ja Virpi Penna: Hopea­sarvinen poro – Satuja Lapista (Tammi)

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Joulukirjoja

Joulunodotus sujuu sutjaan, kun jokaiselle illalle on oma tarinansa. Kanien ja tonttujen kohtaaminen lumoaa. Ulf Stark ja Eva Eriksson: Suuren metsän joulu (WSOY)

Nyt soivat joululaulut. Pienikin lapsi oppii nopeasti, mistä napista löytyy suosikkikappale. Leena Järvenpää ja Sanna Uimonen: Soiva joululaulukirja koko perheelle (Tammi)

Joululauluja pääsee laulamaan toisessakin kirjassa. Samalla on hauska katsella tuttujen hahmojen sähellystä. Mauri Kunnas: Joulupukin soiva laulukirja (Otava)

Perttu-tonttu hukkaa tulitikut. Jääkö majakan jouluvalo syttymättä? Lempeästi kuvitetussa sadussa on vanhan ajan tunnelmaa. Pirkko Vainio: Majakan jouluvalo (Lasten Keskus)

Vauvoille

Iloiset lorut kertovat päivän puuhista. Värikäs kuvitus on lapsen mieleen. Pia Perkiö: Kiitos! sanoi Leijona (Lasten Keskus)

Kamu-dinosaurus etsii syötävää. Pahvikirjassa on hauska vipu, jolla Kamun suun saa auki. Dinojuna: Mikä maistuu Kamulle? (Sanoma)

Etsi ja löydä! Postikoira Pontukselta on kadoksissa mahdoton määrä asioita. Tor Freeman: Postikoira Pontus (Mäkelä)

Pahvisivuilla seikkaileva sammakko saa koko kirjan hyppimään. Pieni koko sopii vauvan käteen. Disney: Pomppiva sammakko (Sanoma)

Hauskasta katselukirjasta löytyvät lampaat ja lehmät, mukana myös ääninapit. Mauri Kunnas: Ammuu! Äänekkäät eläimet (Otava)

Rullaavat riimit kuljettavat viidakon uumeniin. Kullankeltainen kuvitus lumoaa. Jeanne Willis: Apina löysi ipanan (Mäkelä)

Hiirulainen etsii ystävää ja yrittää tunnistaa eläimet häntien perusteella. Klassikon uusintapainos on kätevästi pokkarikoossa. Eric Carle: Haluatko olla ystäväni? (Tammi)

Värikkäät ja selkeät kuvat kertovat muodoista ja väreistä. Pienet kartonkikirjat on helppo napata mukaan hoitokassiin. Disney: Omat sanat – Lukuja, Vaatteita, Muotoja, Värejä (Sanoma)

Supersankari istuu potalla ja laskee kymmeneen. Potta-asiat tulevat tutuksi raikkaasti kuvitetussa pahvikirjassa. Saatavana myös pottasatuprinsessa. Mabel Forsyth: Pottasupersankari – Isojen poikien housut jalkaan (Gummerus)

Taaperolle

Maisa-hiiri sai ikioman linnan. Näyttämöksi aukeavan kirjan hahmot voi irrottaa. Lucy Cousins: Maisan linna (WSOY)

Anni kertoo, millaista on saada koira. Rauhallisesti kuvitettu kirja kertoo pennun ensimmäisistä kuukausista. Pirjo Suvilehto: Anni ja ihana pentu (WSOY)

Näyttämökirjassa etsitään aarretta yhdessä Muumipeikon kanssa. Tove Jansson: Muumi ja suuri aarteen metsästys (WSOY)

Tassut ja kuonot seikkailevat nokkelissa lastenloruissa. Kuvituksesta löytyy hauskoja yksityiskohtia. Kirsi Kunnas: Tiitiäisen kissa- ja koiraystävät (WSOY)

Leikki-ikäiselle

Kissakaverusten seikkailut jatkuvat tällä kertaa talvimetsässä. Virkistävä kuvitus ja räiskyvä tarina kiinnostavat kouluikäistäkin. Messi ja Mysteeri: Käpälät kohti seikkailua (Otava)

Syksyn elokuvatapauksen saa myös kuvakirjana. Tarina ja kuvat ihastuttavat luettunakin. Tove Jansson: Muumit Rivieralla (WSOY)

Mimmi Lehmä suorittaa uintimerkin ja varista harmittaa, koska se ei osaa uida. Onneksi kaveruksilla on idea. Jälleen kerran ihana kertomus ystävyydestä. Jujja Wieslander ja Sven Nordqvist: Mimmi Lehmä uimahallissa (Mäkelä)

Eetu saa vieraikseen serkkutytöt Ruotsista. Tytöt eivät olekaan ihan tavallisia, ainakaan omasta mielestään. Hervottoman hauska kirja sopii kaikille. Mervi Lindman: Eetu ja nokkelat neropatit (WSOY)

Viisivuotias Elsa on innokas oppimaan uusia asioita. Nyt hän pääsee luistelemaan. Opettavainen kirja kiinnosti valtavasti samanikäistä vasta-alkajaa. Saatavilla myös kirja Elsa uimahallissa. Kerttu Ruuska: Elsa luistelemassa (Sanoma)

Sisältö jatkuu mainoksen alla