Pärjäisitkö sinä seitsemäntoista lapsen äitinä? Amerikkalainen Michelle Duggar toivoo vielä lisää.

Iskeekö joskus väsy yhden, kahden tai kolmen lapsen kanssa?

Kuvittelepa, että lähes kaksikymmentä lasta vipeltäisi jaloissasi joka päivä.

Tällainen on tilanne amerikkalaisten tosi-tv-tähtien, Jim Bob ja Michelle Duggarin, kotona Arkansissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Jenkkilässä jättiperheen edesottamuksia on seurattu tiiviisti jo vuosia. Kun ensimmäinen tv-ohjelma 17 Kids and Counting alkoi, lapsia perheessä oli seitsemäntoista. Sittemmin pilttejä on putkahtanut maailmaan vielä pari lisää.  Lapsenlapsiakin on jo useampi. Vaan se ei riitä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Jim Bob, 49, ja Michelle, 48, elättelevät yhä toiveita siitä, että uusia vauvoja siunaantuisi joukon jatkoksi. Edellisen kerran Michelle oli raskaana kolmisen vuotta sitten, mutta silloin odotus päättyi keskenmenoon.

– Meidän mielestämme jokainen lapsi on siunaus ja lahja Jumalalta, Duggarit kertovat puhelimessa Atlantin takaa.

Aikuisten tärkeät treffit

Kristilliset arvot ovat perheen arjessa vahvasti mukana. Jim Bob ja Michelle näkevät Raamatun käytännön opaskirjana elämään ja viittavat puheissaan siihen jatkuvasti.

Keskinäistä suhdettaan he molemmat pitävät tärkeänä. Sen eteen tehdään työtä. Jos tulee riitaa, asia sovitaan ennen kuin aurinko laskee. Aikuisilla on kahdenkeskiset treffit kerran viikossa.

Ei voi olla ihmettelemättä, miten arki oikeastaan sujuu, kun lapsia on lauman verran. Miten liikutaan paikasta toiseen, millaisia hehtaarikattiloita tarvitaan sapuskan loihtimiseen? Miten raha riittää parven muonaan ja vaatteisiin? Eikö ikinä mene hermo? Michelle ja Jim Bob huokuvat kadehdittavaa tyyneyttä kysymyksiin vastaillessaan.

He korostavat, etteivät ole koskaan saaneet yhteiskunnalta dollariakaan avustusta perheensä elättämiseen. Jim Bob menestyy työssään kiinteistösijoittajana, rahaa käytetään harkiten. Talo on maksettu kauan sitten, velkoja ei ole.

Kasvatus kunniassa

Jättiperheen arki on suunnitelmallista ja säännönmukaista. 

– Kuten kaikissa perheissä, myös meillä on välillä vaikeita päiviä. Emme kuitenkaan vello ongelmissa. Pyrimme ratkaisemaan pulmat ja konfliktit rauhallisesti. Lapset yritämme kasvattaa toistensa parhaiksi kavereiksi. Haluamme opettaa heille, että suurin ilo elämässä tulee epäitsekkäästä muiden palvelemisesta, Duggarit selittävät.

You Tubesta löytyvien videoklippien perusteella he ovat kasvatusasioissa oikeilla jäljillä. Naperot kulkevat parijonossa kauniisti puettuina ja kammattuina, isommat sisarukset auttavat pienempiä. Bussilla matkataan paikasta toiseen, välillä musisoidaan vanhainkodeissa tai aherretaan hyväntekeväisyysprojekteissa. Lapset katsovat haastattelijaa silmiin, puhuvat selvästi ja kauniisti, hymyilevät paljon.

Tässä perheessä ei vanuta veltosti sohvalla eikä kinata pleikkavuoroista tai karkkipäivistä.

Jim Bobin periaatteena on, että kehut lapsille annetaan julkisesti, kritiikki rauhallisesti kahden kesken. Joka päivä on yhteisiä Raamattu- ja rukoushetkiä.

Synnyttäminen ei helpotu

Luulisi, että parikymmenpäisen lapsilauman synnyttäminen koettelee naisen fysiikkaa aika lailla.

Michelle on kokenut sekä alatiesynnytyksiä että sektioita, keskenmenoja ja kaksossynnytyksiä.

– Raskaudet ja synnytykset eivät muutu ajan kanssa helpommiksi.

Aamupahoinvointi on aina aamupahoinvointia, synnyttäminen on joka kerta rankkaa työtä. Silti tekisin mielelläni kaiken uudelleen. Lapsi on mahtava palkinto siitä kaikesta, mitään hienompaa ei tässä maailmassa ole. Jokainen lapsi on ihme, Michelle hehkuttaa.

– Kaikki arvokas elämässä vaatii uhrauksia, Jim Bob vahvistaa.

17 lasta ja lisää tulossa (17 Kids and Counting) alkaa uudella Frii-kanavalla 1.4. Sarja seuraa Duggarin suurperheen elämää. Sarjasta on myös uudemmat versiot 18 Kids... ja 19 Kids...

Lue lisää Duggarin perheestä.

Perheen kotisivu löytyy täältä.

Vierailija

Hei, oikeassa olet! Duggareilla on nyt 19 lasta, kuten jutussakin todettiin: "Kun ensimmäinen tv-ohjelma 17 Kids and Counting alkoi, lapsia perheessä oli seitsemäntoista. Sittemmin pilttejä on putkahtanut maailmaan vielä pari lisää." Otsikossa on mainita "vain" 17:stä, koska Suomessa nähtävän tuotantokauden jaksoissa lapsia on 17. Jutun lopussa myös mainitaan: 17 lasta ja lisää tulossa (17 Kids and Counting) alkaa uudella Frii-kanavalla 1.4. Sarja seuraa Duggarin suurperheen elämää. Sarjasta on myös uudemmat versiot 18 Kids... ja 19 Kids... terveisin Paula toimituksesta

Vierailija

Ohjelman nimi oli aluksi "14 kids and pregnant again" eli lapsia oli 14 ja Michelle odotti uutta tulokasta, ei suinkaan 17 kids and counting. Toinen epäkohta mikä kalskahti "korvaan" oli tuo että "talo on maksettu kauan sitten, velkoja ei ole", talo on rakennettu ilman lainaa. He rakensivat taloa  yli 3 vuotta ja tekivät sen pääosin itse, toki ammattilaisia oli apuna. He rakensivat talon ns perheprojektina, kuten vanhemmat kertovat. Vielä lisätäkseni tuohon, miten on vara elättää noin iso perhe, he ostavat esim vaatteet jne kirpputoreilta/kierrätyskeskuksista ja heillä on käytössä vain debit-kortit (käteiskortit) eli sitä mitä ei ole varaa ostaa ilman luottoa, ei osteta. "Buy used, save the difference", on heidän mottonsa. Ihana perhe, olen katsonut ohjelmaa netistä. 

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 
Sisältö jatkuu mainoksen alla