Kuka teki pukille pikku kepposen? Lue julkkisten mieleenpainuvimmat joulumuistot.

Pukki paljastui

”Muistan selkeästi joulun, jolloin tajusin, ettei pukkia ole. Olin ekaluokkalainen, isoveljeni Ilja kuudentoista. Aattoiltana hän lähti yllättäen käymään kioskilla. Ja kas, hetkeä myöhemmin ovesta tupsahti sisään joulupukki punanuttuineen ja partoineen. Lähietäisyydeltä pukin naamaa tuijotellessani huomasin poskessa tutut finnit. Eihän pukilla voi olla finnejä, ajattelin ja samassa tajusin, että Iljahan se siinä. Pettymys viilsi syvältä!”

Näyttelijä Jenni Kokander

Pukki sai kuppia

”Pari vuotta sitten olin buukannut meille pukiksi veljeni opiskelukaverin, joka on myös mieheni hyvä tuttu. Hän veti roolinsa loistavasti, tyttäremme Adele oli tosi innoissaan. Mieheni ja veljeni päättivät kuitenkin tehdä pukille käytännön pilan – he tarjosivat hänelle kunnon glögit. Tarkemmin sanottuna puolet pirtua! Sekoitus oli varmasti kaameaa, mutta ihmeen hyvin pukin pokka piti, kun hän kulautteli mukin tyhjäksi pohjia myöten. Pilasta huolimatta olemme kaikki yhä kavereita!”

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Koomikko Lotta Backlund

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Se joulu itketti

”Muutama vuosi sitten lomailin jouluna Thaimaassa. Olin juuri eronnut pitkäaikaisesta poikaystävästäni ja surun murtama. Jouluaattona olin yksin pienellä saarella. Itkin läpi illan kävellessäni edestakaisin pitkin pimeää rantaviivaa. Kävin aikaisin nukkumaan ja toivoin, että aika vain kuluisi, sillä tiesin, että ainoastaan se auttaa sydänsuruihin.”

Toimittaja Maria Veitola

Joulu jäi välistä

"Muutama vuosi sitten vietimme joulunseudun Thaimaassa. Lomailimme yhteensä kolme viikkoa kahden ystäväperheen kanssa eri puolilla Thaimaata. Oli aivan mahtava matka, uimme, makasimme rannoilla, kävimme hoidoissa ja hieronnoissa, ajelimme yöjunalla läpi viidakoiden. Yhtäkkiä huomasimme että kas, jouluaatto ehtikin mennä huomaamatta ohi! Otimme vahingon takaisin juhlimalla uutta vuotta pitkän kaavan mukaan upeita ilotulituksia katsellen.
Joulu tropiikissa oli hieno kokemus, mutta enemmän pidän kyllä perinteisestä suomalaisesta joulunvietosta hankien keskellä.”

Näyttelijä Miia Nuutila

Pukin pöksyt putosivat

”Poikani Miska oli kolmevuotias, ja isoveljeni oli meillä pukkina. Virittelimme hänelle häthätää asun vanhoista kalsareista, pumpuliparrasta ja punaisesta hatusta. Kaikki meni mainiosti, kunnes pukki oli lähdössä pois. Silloin yhtäkkiä, apua – pukin löysät säkkihousut tipahtivat nilkkoihin! Onneksi lapsi oli vielä niin pieni, ettei huomannut mitään. Minä livahdin vähin äänin eteiseen jeesaamaan pukkia housujen kanssa, ja pinteestä selvittiin kunnialla.”

Yrittäjä Anne Kukkohovi

Sisältö jatkuu mainoksen alla