Lumi sulaa, valo lisääntyy, jes! Mutta äiti-ihmiselle kevät on myös haaste.

1. Valoa

Aamut alkavat valoisina, illat pitenevät. Mutta voi apua, huomasitko, minkä määrän pieniä tahmeita sormenjälkiä kevätaurinko paljastaa ikkunoista? Puhumattakaan parketin naarmuista, jääkaapin oven ja valokatkaisijoiden tahroista, eteisen lattiasta... Suursiivouksen paikka?

2. Kevätvaatteet käyttöön

Aika hienoa, kun saat kaivaa kaapin perukoilta ohuen takin ja kevyet kengät, eikö? Mutta kas kas, kuinka jälkikasvu onkaan kasvaa kohahtanut talvikuukausien aikana.

Kaikki välikausivaatteet ovat lyhyitä nilkoista ja ranteista, lenkkarit ovat käyneet pieniksi tai kulahtaneet lopullisesti. Kipinkapin kauppaan!

3. Eikun juhlimaan

Kumma juttu – kaikki lastesi kaverit tuntuvat syntyneen näinä viikkoina. Kaverisynttärilahjojen ostamisessa ja paketoinnissa kevätillat kuluvatkin rattoisasti, omien naperoiden kemuista nyt puhumattakaan. Pääset leipomaan, koristelemaan ja väkertämään kutsukortteja.

Ja ajattele, vappu ja pääsiäinen ovat täällä ihan pian, eli kohta jo maalataan pääsiäismunia ja idätellään rairuohoa.

4. Aurinkoa

Kivaa, kun on nämä kevätkelit, eikös? Tänään sataa, huomenna tuulee, ensi viikolla tulee räntää. Mutta hei, toisinaan paistaa myös aurinko. Säätä saa jänskättää ihan joka päivä.

5. Sesonki vaihtuu

Onko ulkovaraston ovensuu täynnä luistimia, suksia, monoja, sauvoja ja pulkkia? Onnittelut, lapsesi tarvitsee käyttöön pyörän, skuutin ja jalkapallon niinkuin olisi jo. Varaa siis pikapikaa aikaa kaikkien huushollin urheilukamppeiden uudelleenjärjestelyyn. 

Ja muista, että pian se kesäkin jo tulee. Missäs ovatkaan puutarhakalusteet, grilli, frisbeet ja sulkapallomailat?

Näyttelijä John Stamos ja hänen kihlattunsa Caitlin McHugh, 31 eivät ole vielä paljastaneet tulevan lapsen sukupuolta. 

Muun muassa Teho-osasto ja Full House -sarjoista tuttu näyttelijä kertoo People-lehden haastattelussa, että hän oli ehtinyt menettää toivonsa isäksi tulon suhteen. Avioero pitkäaikaisesta kumppanista Rebecca Romijnista vuonna 2005 sekä Stamoksen oman äidin kuolema vuonna 2014 pahensivat Stamoksen päihdeongelmaa, jonka tähti selätti vasta viime vuonna vieroituksen avulla. 

– Olen odottanut isäksi tuloa kauan. Mutta ensin minun piti selvittää asioita itseni kanssa, Stamos kertoi.

Nyt kuitenkin Stamoksen elämässä kääntyy uusi sivu, kun kauan odotettu esikoinen syntyy ensi vuonna. Onnelliset vanhemmat eivät halua vielä paljastaa vauvan sukupuolta, mutta Stamos uskoo tietävänsä, millainen isä hänestä tulee:

– Aion olla hauska isä! Olenhan harjoitellut jo kauan, Stamos kertoo haastattelussa viitaten roolihahmoonsa Full House -sarjassa, jossa näyttelijä auttaa leskeksi jäänyttä päähenkilöä tämän lasten hoidossa. 

 

 

Kuva: ProVisual
Kuva: ProVisual

Leikittiinkö sinun lapsuudessasi paperinukeilla vai elitkö muovilelujen huuman aikaa? 

 

Lelut on kuvattu Lelumuseo Hevosenkengässä Espoossa. Asiantuntijana jutussa on Lelumuseon johtaja Johanna Rassi.