Saako kohuleffa äiti-ihmisen sukat pyörimään?

Äiti-ihminen istuu leffateatterin pimeydessä ja yrittää päästä tunnelmaan. Nyt ollaan tuhman äärellä. Valkokankaalla pyörii alkuvuoden kohutuin leffa, P.L. Jamesin kirjaan perustuva Fifty Shades of Grey. Jamesin romaanitrilogia oli kansainvälinen tapaus. Kirjasarjaa on luonnehdittu pehmo-, kotiäiti- tai mammapornoksi. Globaali ilmiö siis, ja äiti tietää olevansa kohderyhmää.

Vaikeaa rakkautta

Näinhän se menee. Höpsäkkä opiskelijatyttö Anastasia Steele (Dakota Johnson) pääsee sattumalta haastattelemaan jäätävää miljonääriä Christian Greytä (Jamie Dornan). Pari kiinnostuu toisistaan ensisilmäyksellä eikä aikaakaan, kun ollaan jo iho ihoa vasten vaakatasossa.
Mutta voih, helppoa ei ole tämä lempi. Kas nainen haaveilee perinteisestä seurustelusta, tahtoo syödä ravintoloissa, pusutella ja puhella pehmoisia, nukkua lusikassa – kun taas miehen mielessä on jotain ihan muuta. Mustaa nahkaa, käsirautoja ja piiskan napsetta. Tässä ristiaallokossa seilataan seuraava parituntinen.
Ruoska siis viuhuu, välillä nakuillaan. Päähenkilöitä tekisi mieli vähän lohduttaa. Kaunis mutta ahdistunut poika on tuo herra Grey.  Ja söpösti hömppä on sankaritar Ana. Vaikea on rakastaa, kun ollaan niin erilaisia, tuttu juttu tältä osin juu.
Mutta pahus, kun ei vastoin odotuksia kuumota. Miksi ei?

Odotuksia kesympää

Villiä ja paheellista pitäisi oleman, mutta verkkaiseksi huopaamiseksi menee. Kammarin puolella vain piipahdellaan, ja ennakkokohuun nähden aika kesyä on sekin. Roisimpaan menoon on totuttu esimerkiksi HBO:n suorasukaisissa tv-sarjoissa. Muu osa leffasta purjelennellään, suhataan helikopterilla ja jauhetaan suhteen laadusta minuuttikaupalla. Hetkittäin pääparin välinen seksuaalinen jännite – leffan selkäranka – uhkaa vähän notkahtaa, vaikka kelpo näyttelijät tekevät parhaansa sitä kannatellakseen. Leffa päättyy siihen, mihin romaantrilogian ensimmäinen osakin. Ihme on, jos näitä ei pukkaa vielä paria lisää.
Äiti-ihminen vilkaisee kelloa. Kotimatkalla pitäisi vielä ehtiä apteekkiin. Lapsen D-vitamiinit ovat loppu.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Fifty Shades of Grey ensi-ilta 13.2.2015, kesto 2h 5 min,
K16

Sisältö jatkuu mainoksen alla
* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 
Sisältö jatkuu mainoksen alla