Saako kohuleffa äiti-ihmisen sukat pyörimään?

Äiti-ihminen istuu leffateatterin pimeydessä ja yrittää päästä tunnelmaan. Nyt ollaan tuhman äärellä. Valkokankaalla pyörii alkuvuoden kohutuin leffa, P.L. Jamesin kirjaan perustuva Fifty Shades of Grey. Jamesin romaanitrilogia oli kansainvälinen tapaus. Kirjasarjaa on luonnehdittu pehmo-, kotiäiti- tai mammapornoksi. Globaali ilmiö siis, ja äiti tietää olevansa kohderyhmää.

Vaikeaa rakkautta

Näinhän se menee. Höpsäkkä opiskelijatyttö Anastasia Steele (Dakota Johnson) pääsee sattumalta haastattelemaan jäätävää miljonääriä Christian Greytä (Jamie Dornan). Pari kiinnostuu toisistaan ensisilmäyksellä eikä aikaakaan, kun ollaan jo iho ihoa vasten vaakatasossa.
Mutta voih, helppoa ei ole tämä lempi. Kas nainen haaveilee perinteisestä seurustelusta, tahtoo syödä ravintoloissa, pusutella ja puhella pehmoisia, nukkua lusikassa – kun taas miehen mielessä on jotain ihan muuta. Mustaa nahkaa, käsirautoja ja piiskan napsetta. Tässä ristiaallokossa seilataan seuraava parituntinen.
Ruoska siis viuhuu, välillä nakuillaan. Päähenkilöitä tekisi mieli vähän lohduttaa. Kaunis mutta ahdistunut poika on tuo herra Grey.  Ja söpösti hömppä on sankaritar Ana. Vaikea on rakastaa, kun ollaan niin erilaisia, tuttu juttu tältä osin juu.
Mutta pahus, kun ei vastoin odotuksia kuumota. Miksi ei?

Odotuksia kesympää

Villiä ja paheellista pitäisi oleman, mutta verkkaiseksi huopaamiseksi menee. Kammarin puolella vain piipahdellaan, ja ennakkokohuun nähden aika kesyä on sekin. Roisimpaan menoon on totuttu esimerkiksi HBO:n suorasukaisissa tv-sarjoissa. Muu osa leffasta purjelennellään, suhataan helikopterilla ja jauhetaan suhteen laadusta minuuttikaupalla. Hetkittäin pääparin välinen seksuaalinen jännite – leffan selkäranka – uhkaa vähän notkahtaa, vaikka kelpo näyttelijät tekevät parhaansa sitä kannatellakseen. Leffa päättyy siihen, mihin romaantrilogian ensimmäinen osakin. Ihme on, jos näitä ei pukkaa vielä paria lisää.
Äiti-ihminen vilkaisee kelloa. Kotimatkalla pitäisi vielä ehtiä apteekkiin. Lapsen D-vitamiinit ovat loppu.

Fifty Shades of Grey ensi-ilta 13.2.2015, kesto 2h 5 min,
K16

Näyttelijä John Stamos ja hänen kihlattunsa Caitlin McHugh, 31 eivät ole vielä paljastaneet tulevan lapsen sukupuolta. 

Muun muassa Teho-osasto ja Full House -sarjoista tuttu näyttelijä kertoo People-lehden haastattelussa, että hän oli ehtinyt menettää toivonsa isäksi tulon suhteen. Avioero pitkäaikaisesta kumppanista Rebecca Romijnista vuonna 2005 sekä Stamoksen oman äidin kuolema vuonna 2014 pahensivat Stamoksen päihdeongelmaa, jonka tähti selätti vasta viime vuonna vieroituksen avulla. 

– Olen odottanut isäksi tuloa kauan. Mutta ensin minun piti selvittää asioita itseni kanssa, Stamos kertoi.

Nyt kuitenkin Stamoksen elämässä kääntyy uusi sivu, kun kauan odotettu esikoinen syntyy ensi vuonna. Onnelliset vanhemmat eivät halua vielä paljastaa vauvan sukupuolta, mutta Stamos uskoo tietävänsä, millainen isä hänestä tulee:

– Aion olla hauska isä! Olenhan harjoitellut jo kauan, Stamos kertoo haastattelussa viitaten roolihahmoonsa Full House -sarjassa, jossa näyttelijä auttaa leskeksi jäänyttä päähenkilöä tämän lasten hoidossa. 

 

 

Kuva: ProVisual
Kuva: ProVisual

Leikittiinkö sinun lapsuudessasi paperinukeilla vai elitkö muovilelujen huuman aikaa? 

 

Lelut on kuvattu Lelumuseo Hevosenkengässä Espoossa. Asiantuntijana jutussa on Lelumuseon johtaja Johanna Rassi.