Kuva: Pekka Elomaa
Kuva: Pekka Elomaa

Tatu ja Patu pääsevät Hyperkybermiehen apulaisiksi mainiossa nukketeatteriesityksessä.

Loistavat lavasteet ja ilmeikkäät nuket tekevät espoolaisen Teatteri Hevosenkengän uutuusnäytelmästä hitin.

Täältä tulevat Aktiivipoika ja Mittamies

Tatun ja Patun apua tarvitaan, kun Ylivetolan vanha kaupungintalo on kadonnut jättiläismäinen pahvilaatikon sisään. Pahvilaatikoita ilmestyy vähitellen yhä vain lisää ja pian kaupungin kaikki rakennukset on laatikoitu. Ainoa johtolanka on post-it-lapulle kirjoitettu viesti, jonka allekirjoituksena on T.T. Mutta ennen kuin mysteerin selvittäminen voi alkaa, täytyy Tatusta ja Patusta sukeutua Aktiivipoika ja Mittamies, hyperkybermiehen innokkaat apupojat. 

Tehokas kolmiulotteinen toteutus

Tatu ja Patu -kirjat ovat monissa perheissä puhkiluetut, joten odotukset ovat korkealla. Sillä hetkellä, kun verhot näyttämöllä avautuvat, tiedän, että tässä on täysosuma.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Lavatoteutus on suorastaan kolmiulotteinen ja tyylikkäät hahmot esiintyvät kahdessa eri koossa. Osa lavasteista on toteutettu pienoismaailmoina. Nuket näyttävät viisivuotiaasta juuri siltä, mitä Tatun ja Patun tulee näyttääkin. Itse vaikutun nukkien ilmeikkyydestä ja siitä, miten luontevasti esitys yhdistää perinteisen nukketeatterin ja oikeiden ihmisten tähdittämän lastennäytelmän.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kirjojen tunnelma on vahvasti läsnä. Esitys tykittää sanakirjamaisia listoja, ja tekstiä on hengästyttävän paljon. Seikkailua on silti helppo seurata. Pienimmät katsojat eläytyvät lavastuksen yksityiskohtiin ja nauttivat pelkästään siitä, että tutut hahmot heräävät eloon. Jo viisivuotias saa vitseistä paljon irti ja aikuiset nauravat näytelmän ennakossa vatsa kippurassa.

Nukketeatteria jo 40 vuotta

Tatu ja Patu supersankareina avaa vuonna 1975 perustetun teatterin juhlavuoden. Ensikertalaisille vinkkinä, että teatterikäyntiin kannattaa varata aikaa, sillä samoista tiloista löytyy myös nukke- ja lavastegalleria.

Tatu ja Patu supersankareina, Teatteri Hevosenkenkä, ikäsuositus 3-vuotiaista ylöspäin, kesto 50 min.

Teatteri Hevosenkenkä

Sisältö jatkuu mainoksen alla