Kuva: Marko Mäkinen
Kuva: Marko Mäkinen

Tuttuun lastenkirjaan perustuva näytelmä naurattaa päiväkoti-ikäisiä.

"Täällä on likainen lapsi!" Siiri huutaa, kun törmää Pikku-Oton synttäreillä Kerttu-serkkuun. Kerttu on sotkuinen ja tykkää hyppiä  kuralammikoissa ja heitellä ruokaa. Siististä Siiristä käytös on kamalan lapsellista.

Kurjaksi mielen saa myös se, kun Pikku-Otto näyttää tykkäävän Kertusta enemmän kuin hänestä. Siiri päättää saada ystävänsä takaisin muuttumalla yhtä sotkuiseksi kuin Kerttu.

Tärkeä tarina ystävyydestä

Tiina Nopolan samannimiseen kirjaan perustuva lastennäytelmä on hyväntuulinen, ja siitä on jätetty turha melskaaminen ja kiljuminen pois. Epävarmuus ystävyydestä konkretisoituu lauluihin eikä Siirin kokema suru kasva liian suureksi. 

Aluksi kummastelin asetelmaa, jossa likaisuus on yhtä kuin huono käytös, mutta olihan se Kerttu yhtä ärsyttävä ja huonosti käyttäytyvä myös puhtaissa vaatteissa! Ilahduin myös siitä, että siisti Siiri uskaltautuu lopuksi kuralammikkoon ja nauttii siitä.

Sopii päiväkoti-ikäisille

Puolen tunnin näytelmän jaksaa katsoa hyvin jo kolmevuotias ja parhaiten esitys osuu alle kouluikäisiin. Ensi-illassa yleisöä nauratti erityisesti kohtaus, missä Pikku-Otto luulee Siiriä kummitukseksi.

Kaverisuhteista kertova näytelmä saa onnellisen päätöksen, kun Siirin ja Kertun orastava ystävyys kruunataan hiuspinnillä. Ele on liikuttavan tuttu viisivuotiaan äidille.

Siiri ja sotkuinen Kerttu Helsingin Kaupunginteatterin pienen näyttämön lämpiössä

Rooleissa Sanna Majuri, Tiina Peltonen, Hannes Suominen 

Päiväkoti-ikäisistä ylöspäin, 30 min, 8 e

Esitysajat

Näyttelijä John Stamos ja hänen kihlattunsa Caitlin McHugh, 31 eivät ole vielä paljastaneet tulevan lapsen sukupuolta. 

Muun muassa Teho-osasto ja Full House -sarjoista tuttu näyttelijä kertoo People-lehden haastattelussa, että hän oli ehtinyt menettää toivonsa isäksi tulon suhteen. Avioero pitkäaikaisesta kumppanista Rebecca Romijnista vuonna 2005 sekä Stamoksen oman äidin kuolema vuonna 2014 pahensivat Stamoksen päihdeongelmaa, jonka tähti selätti vasta viime vuonna vieroituksen avulla. 

– Olen odottanut isäksi tuloa kauan. Mutta ensin minun piti selvittää asioita itseni kanssa, Stamos kertoi.

Nyt kuitenkin Stamoksen elämässä kääntyy uusi sivu, kun kauan odotettu esikoinen syntyy ensi vuonna. Onnelliset vanhemmat eivät halua vielä paljastaa vauvan sukupuolta, mutta Stamos uskoo tietävänsä, millainen isä hänestä tulee:

– Aion olla hauska isä! Olenhan harjoitellut jo kauan, Stamos kertoo haastattelussa viitaten roolihahmoonsa Full House -sarjassa, jossa näyttelijä auttaa leskeksi jäänyttä päähenkilöä tämän lasten hoidossa. 

 

 

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
Kuva: ProVisual
Kuva: ProVisual

Leikittiinkö sinun lapsuudessasi paperinukeilla vai elitkö muovilelujen huuman aikaa? 

 

Lelut on kuvattu Lelumuseo Hevosenkengässä Espoossa. Asiantuntijana jutussa on Lelumuseon johtaja Johanna Rassi.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.