Uusimmassa Räppääjä-elokuvassa on paikoin jopa vakava tunnelma.

Uusimmassa Räppääjä-elokuvassa on paikoin jopa vakava tunnelma.

Väkisin perijäksi

Risto Räppääjälle on luvassa perintö Sevillassa asuvalta kaukaiselta sukulaiselta Ernesti Ohraselta. Mutta vain, jos pojasta sukeutuu hienotapainen nuori mies. Tai näin tädit Rauha ja Elvi uskovat. Vaikutus on tehtävä salaperäisessä kartanossa, jossa sohvat liikkuvat ja salakäytävät ovat täynnä tavaraa. Palvelija Arnold Rätvänällä ei taida olla vain hyvät asiat mielessä ja hänen ilkeytensä takia Risto ja Nelli huomaavat joutuneensa vaikeuksiin.

Ihanat lapsinäyttelijät

Risto Räppääjä on huippuhahmo paitsi kirjoissa myös leffoissa. Parasta uudessa leffassa on, että se noudattaa kirjan dialogia suoraan. Myös lapsinäyttelijät (Samuel Shipway, Sanni Paatso) valloittavat! Ihania tyyppejä! Risto Räppääjä ja Sevillan saituri onkin kaikin puolin laadukasta suomalaista lastenelokuvaa, mihin lapsensa vie mielellään.

Missä on väri-iloittelu?

Aikuiseen makuun uusin Risto Räppääjä on kuitenkin vain ihan kiva. Tähän on syynsä: Olen totaalisen ihastunut kahteen ensimmäiseen Räppääjä-leffaan, joissa on ihan hullunhauska tunnelma ja mieletön värimaailma. Niihin verrattua Sevillan saituri on suorastaan vakava elokuva ja paikoitellen jopa tylsä.

Viisivuotiaaseen Risto-faniin Sevillan saituri iski täysillä ja erityisen vaikutuksen tekivät kartanossa tapahtuvat kummallisuudet.

Risto Räppääjä ja Sevillan saituri, S, 72 min

Lisää lastenkulttuuria:

Late Lammas -elokuva

Puluboin ja Ponin teatteri

Tatu ja Patu supersankareina

Näyttelijä John Stamos ja hänen kihlattunsa Caitlin McHugh, 31 eivät ole vielä paljastaneet tulevan lapsen sukupuolta. 

Muun muassa Teho-osasto ja Full House -sarjoista tuttu näyttelijä kertoo People-lehden haastattelussa, että hän oli ehtinyt menettää toivonsa isäksi tulon suhteen. Avioero pitkäaikaisesta kumppanista Rebecca Romijnista vuonna 2005 sekä Stamoksen oman äidin kuolema vuonna 2014 pahensivat Stamoksen päihdeongelmaa, jonka tähti selätti vasta viime vuonna vieroituksen avulla. 

– Olen odottanut isäksi tuloa kauan. Mutta ensin minun piti selvittää asioita itseni kanssa, Stamos kertoi.

Nyt kuitenkin Stamoksen elämässä kääntyy uusi sivu, kun kauan odotettu esikoinen syntyy ensi vuonna. Onnelliset vanhemmat eivät halua vielä paljastaa vauvan sukupuolta, mutta Stamos uskoo tietävänsä, millainen isä hänestä tulee:

– Aion olla hauska isä! Olenhan harjoitellut jo kauan, Stamos kertoo haastattelussa viitaten roolihahmoonsa Full House -sarjassa, jossa näyttelijä auttaa leskeksi jäänyttä päähenkilöä tämän lasten hoidossa. 

 

 

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
Kuva: ProVisual
Kuva: ProVisual

Leikittiinkö sinun lapsuudessasi paperinukeilla vai elitkö muovilelujen huuman aikaa? 

 

Lelut on kuvattu Lelumuseo Hevosenkengässä Espoossa. Asiantuntijana jutussa on Lelumuseon johtaja Johanna Rassi.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.