© Studiocanal Limited 2014
© Studiocanal Limited 2014

Paddington-elokuva kertoo, miten iki-ihanasta karhusta tuli Paddington.

Paddington-elokuva kertoo, miten iki-ihanasta perulaiskarhusta tuli Paddington.

Paddington

Kohtelias, mutta kömpelö karhuherra matkustaa Perun perukoilta Lontooseen etsimään uutta kotia ja päätyy rahtilaivasta Paddingtonin juna-asemalle. Sen kaulassa on lappu: "Huolehtikaa tästä karhusta. Kiitos."

Ystävällinen Brownin perhe nimeää karhun aseman mukaan Paddingtoniksi (koska sen oma nimi on niin vaikea lausua) ja päättää ottaa karhun luokseen yhdeksi yöksi. Ihan niin lyhyeksi vierailu ei kuitenkaan jää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Paddington saa Brownien luona aikaan vesikaaoksen ja isä-Brown haluaa karhusta heti eroon. Muu perhe on toista mieltä, ja kun Paddington ottaa vahingossa kiinni lompakkovarkaan, alkaa isänkin sydän sulaa pienelle karhulle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ikäväksi yllätykseksi Luonnontieteellisen museon johtaja on kiinnostunut harvinaisesta karhusta. Hän haluaa napata Paddingtonin muistoksi isänsä tekemästä tutkimustyöstä ja täyttää karhun näyttelyesineeksi. 

Sopii koko perheelle

Paddington on päivitetty nyky-Lontooseen, mutta karhuhahmossa on häivähdys 50-lukua. Nukke myös solahtaa aitoon ympäristöön mainiosti ja karhusta tulee hetkessä inhimillinen. Lopun hurjassa takaa-ajossa kenellekään ei lopulta käy kuinkaan, mutta se tuo elokuvaan sopivasti jännitystä.

Paddington on ehdottoman ihana elokuva ja sopii koko perheelle. Suomeksi puhuvat hahmot tuntuvat aikuisesta vieraalta (varsinkin kun korvissa kuulee brittiaksentin), mutta kouluikäisetkin lapset nauttivat, kun ei tarvitse lukea tekstejä.

Paddington, K7, 95 min. Ensi-ilta 2.1.2015. Katsottavissa suomeksi puhuttu ja alkuperäisversio.

Sisältö jatkuu mainoksen alla