Alkavana vuonna tarvitaan pitkää pinnaa. Ommm...

1. Äiti lupaa olla kärsivällinen.

Tänä vuonna äiti-ihminen ei hermostu turhista. Siis pikkujutuista kuten siitä, että lapsi unohtaa koulureppunsa ulos sateeseen ja kaikki koulukirjat käpristyvät rusinoiksi. Tai soittelee iltapäivällä kymmenen minuutin välein töihin monkuakseen lisää peliaikaa tai kaveria kylään, vaikka läksyt ovat tekemättä. Tai jankuttaa siitä, että karkkipäivä pitäisi välittömästi siirtää tälle päivälle, koska makeannälkä iski justiinsa.

2. Äiti lupaa olla iloinen.

Tästedes äiti-ihminen valaa perheeseensä vain positiivista henkeä. Hän on kuin valo yössä, majakka öisellä merellä. Vastoinkäymiset eivät hilpeyttä latista. Iskikö lapsille kolmen päivän oksennustauti etelänlomalla? Menikö vessa tukkoon kesken lastenkutsujen? Ripuloiko koira uudelle matolle? Hei hymyä nyt.

3. Äiti lupaa olla lempeä.

Siis sä et tajuu mistään mitään! Kaikki kaveritkin saa! Miksei meillä koskaan?! Miksi sä aina?!
Ihanaa, kun jälkikasvu antaa suoraa palautetta. Äidin mielenrauha ei tästä järky. Sen sijaan että huutaisi takaisin hän hymyilee ja viljelee lempeitä fraaseja.
Niin, kultaseni. Ihan totta, muru. Hyvä huomio. Hei, jutellaan tästä lisää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

4. Äiti lupaa olla uuttera.

Koulun myyjäiset – jes! Jäseneksi koti ja koulu -yhdistykseen – totta kai! Paikka taloyhtiön hallituksessa – tietenkin! Ja miksei vapaaehtoistyöhön? Äiti-ihmiselle omasta leipätyöstä ja huushollin pyörittämisestä selviytyminen on pikkujuttu. Niiden ohella hän lupaa olla myös ehtiväinen puurtaja ja yhteisön tukipylväs.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

5. Äiti lupaa olla huomaavainen.

Puoliso on vapaailtansa ansainnut. Äiti hoitaa kyllä lapset yksinkin. Suvun vanhinta ei ole nähty pitkään aikaan. Noudetaanpa hänet kylään tänään. Pullaa valmistui leivontapäivänä yli oman tarpeen, eiköhän ilahduteta muitakin? Ei kun korillinen lämpimiä nisuja lahjaksi naapurille.
Puhumattakaan kierrätyksestä, jätteiden lajittelusta ja oman kasvimaan säännöllisestä kuopsuttamisesta. Kunnon äiti-ihminen ajattelee tietenkin myös ympäristöä ja kasvattaa osan perheensä ruuasta itse.

6. Äiti lupaa olla armollinen.

Taisi tulla luvattua aika paljon? Viimeinen mutta tärkein lupaus on tämä. Jos kaikki aiottu ei tänä vuonna toteudukaan, äiti-ihminen lupaa antaa lepsuilun anteeksi itselleen.
Tavoitteitahan pitää jättää myös ensi vuodelle. Ja sitä seuraavalle.   

Lue lisää!

Pisteitä päiväkodista? Näin onnistut

Sisältö jatkuu mainoksen alla