Kuva: <span class="photographer">Aurinkomatkat</span>
Kuva: Aurinkomatkat

Suunnitteletteko perheen kanssa kesämatkaa Eurooppaan? Tässä parhaat kohteet.

Suunnitteletteko perheen kanssa kesämatkaa Eurooppaan? Mikä olisi teille paras lomakohde? Aurinkomatkojen tuotesuunnittelusta vastaava Sanna Forsström-Hack kertoo parhaat vinkit lomakohteen valintaan.

1. Helppo, monipuolinen rantaloma

Jos haluatte mukavan helppoa ja monipuolista oleilua lähellä rantaa, teille sopivia kohteita ovat esimerkiksi Kreeta ja Rodos Kreikassa, Mallorca Espanjassa tai Antalyan alue Turkissa.

Näissä kohteissa lomalaisen ei tarvitse jännittää sään vaihteluita, sillä aurinko paistaa varmasti. Kohteissa on monipuolinen hotellivalikoima ja hyvät rannat. Palvelutaso on korkea, ja tekemistä riittää kaikenikäisille.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

2. Leppoisaa oleilua ja jotain erityistä

Mikäli haluatte nähdä lomallanne muutakin kuin hotellin uima-altaita ja läheistä rantaa, valitkaa ison kohteen sijasta pienempi. Paikallista kulttuuria janoaville sopivat esimerkiksi Zakinthos, Parga ja Lesvos Kreikassa tai Cattolica ja Pesaro Italiassa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Näissä paikoissa lomailija voi tutustua paikalliseen elämään ilman hälinää ja suuria turistimassoja.

3. Aktiiviselle lomailijalle

Aktiivisen lomailijan nappivalinta kesällä on – yllätys yllätys – Itävalta.

Esimerkiksi Itävallan Söllissä tai Serfauksessa matkailijat voivat nousta hiihtohissillä ylös vuorille ja vaeltaa eripituisilla seikkailureiteillä, ilmaisissa lapsille sopivissa seikkailupuistoissa ja paljasjalkaradalla.

Mukavan leppoisa sää ja raikas vuoristoilma tekevät askelluksesta kepeämpää.

Itävallassa on myös paljon järviä ja maauimaloita, joissa perhe voi vuoristoretken jälkeen virkistäytyä.

Myös Italiasta Gardajärven alueelta löytyy Söllin kaltainen aktiivikohde. Täällä vuoristo ei ole aivan Itävallan luokkaa, mutta lapset pääsevät ulkoilun lisäksi mellastamaan paikallisessa Gardaland-huvi- ja akvaariopuistossa.

4. Jotain ranta- ja kaupunkiloman väliltä

Mikäli haluatte nauttia sekä aurinkokylvyistä että kaupungin houkutuksista, teille sopiva kohde on Kreikan Parga tai Italian Riccione tai Rimini.

Näissä lomakohteissa pääsette shoppailemaan laadukkaissa liikkeissä ja syömään tasokkaissa ravintoloissa. Perheelliset arvostavat varmasti myös kohteiden hyviä rantoja ja vesi- ja teemapuistoja.

5. Kaupunkikohteet

Vanhemmat haluavat yhä enemmän esitellä lapsilleen erilaisia kaupunkeja, nähtävyyksiä ja kulttuureja.

Suosittuja ovat esimerkiksi synttärimatkat, jolloin äiti, isä tai molemmat vanhemmat vievät synttärisankarin minilomalle yhdessä valittuun määränpäähän.

Tämä määränpää on usein tuttu kestosuosikki, kuten Pariisi, Barcelona, Kööpenhamina, Berliini, Amsterdam tai Lontoo.

Sisältö jatkuu mainoksen alla