Näiden pelien parissa viihtyvät niin lapset kuin aikuisetkin.

Apple valitsi maanantaina 8. joulukuuta vuoden 2014 parhaat sovellukset. Poimimme niiden joukosta viisi mobiilipeliä, joiden parissa viihtyy koko perhe.

1. Elevate

Applen mukaan vuoden paras sovellus on muistipeli Elevate. Sen luvataan parantavan esimerkiksi keskittymiskykyä, nopeaa ajattelua ja matemaattisia taitoja. Elevate on yksilöllinen aivojumppari, joka muuttuu samalla, kun pelaaja kehittyy. Sovellusta suositellaan yli 13-vuotiaille. Se on hyvä valinta myös unohtelevaisille vanhemmille, jotka haluavat kehittää itseään hauskalla tavalla. Peliä ei ole saatavilla suomeksi, joten englannin taitoa tarvitaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Saatavilla: iOS ja Android

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Hinta: Ilmainen

2. Threes!

Addiktoiva pulmapeli, joka perustuu kolmen kertotauluun. Pelaajan tehtävä on yhdistää numeroita toisiinsa näyttöä pyyhkäisemällä. Pelin säännöt ovat helpot, joten se sopii myös lapsille. Yksinkertainen idea sai muut pelintekijät luomaan useita identtisiä pelejä. Niistä esimerkiksi peli 2048 on ilmainen, ja sitä voi pelata myös selaimella.

Saatavilla: iOS ja Android

Hinta: 1,79 € (iOS), 1,48 € (Android)

3. Toca Lab

Peli kaikille pienille tiedemiehille ja -naisille. Toca Boca -pelistudio luo pelejä, jotka auttavat lapsia oppimaan uutta maailmasta hauskalla tavalla. Toca Labin avulla lapsi voi tutustua tieteen jännittävään maailmaan ja kaikkiin 118 alkuaineeseen. Se sopii hyvin yhteiseksi leikittäväksi vanhemmille ja lapsille. Vanhemman apua saatetaan tarvita siksi, että pelin kieli on englanti. Peli on silti turvallinen myös lapsen yksinään käytettäväksi, sillä se ei sisällä ulkopuolisia mainoksia tai sovelluksen sisäisiä ostoksia.

Toimii: iOS ja Android

Hinta: 2,69 €

4. Nighty Night Circus

Iltasatusovellus lapsille! Nighty Night Circuksen piirrokset ja animaatiot ovat hurmaavia ja värikkäitä. Sadun aikana lapset uppoutuvat sirkusympäristöön ja saavat saattaa nukkumaan kahdeksan eri eläintä. Ensin eläimet kuitenkin haluavat esittää lapselle parhaat temppunsa. Sopii neljävuotiaille ja vanhemmille. Sovelluksen kerronta on saatavilla englanniksi ja ruotsiksi, mutta suomi uupuu (ainakin vielä) kielilistalta. Vaan eipä haittaa – pieni kielikylpy kehittää lasta. Edellinen osa Nighty Night! on saatavilla myös Androidille.

Saatavilla: iOS

Hinta: 2,99 €

5. Retry

Applen listalta löytyy myös suomalaisen Rovion peli Retry, jonka ovat luoneet ”ne tyypit, jotka istuvat Angry Birdsin tekijöiden naapurihuoneessa”. Pelissä ohjataan lentokonetta, jolla pitää lentää maaliin esteitä varoen. Peli on yksinkertaisuudestaan huolimatta haastava, mutta sopii myös lapsille. Aikuiset voivat fiilistellä pelin retroa 8-bittistä grafiikkaa.

Saatavilla: iOS ja Android

Hinta: Ilmainen

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 
Sisältö jatkuu mainoksen alla