”Olen oppinut arvostamaan vanhempiani nyt, kun olen itsekin äiti.” Kuva: iStockPhoto.
”Olen oppinut arvostamaan vanhempiani nyt, kun olen itsekin äiti.” Kuva: iStockPhoto.

Omasta äidistä tuli tasavertaisempi ja kaukaiset tädit tahtovat kylään. Mutta mitä tekee anoppi?

Tämän vauva teki

”Sukuni on hullaantunut vauvaan ja haluaa auttaa ja ostella tavaroita. Olen vain tyytyväinen tilanteeseen.”

”Olemme tavanneet kaukaisia sukulaisia vain juhlissa, mutta nyt he kinuavat meitä kylään. On kiusallista tavata tätejä, joiden kanssa en keksi puhuttavaa.”

”On loukkaavaa kuulla appivanhemmilta, että lapsi on ilmetty isänsä. Minun piirteistäni ei puhuta mitään.”

Sisältö jatkuu mainoksen alla

”Kyläilemme miehen serkulla: sinne saa piipahtaa ilmoittamatta ja aina on ihastunut vastaanotto.”

Sisältö jatkuu mainoksen alla

”Ujot appivanhemmat kertovat nyt miehestäni hauskoja juttuja.”

”Kun viimein saan vauvan nukahtamaan ja minulla on hetki omaa rauhaa, ovesta paukauttaa mitään ilmoittamatta anoppi, joka ilmoittaa tulevansa pesemään ikkunat.”

Suku kasvattaa

”Välillä sukulaisilta tulee liikaa vinkkejä, mutta toisaalta on vain hyvä, että he ovat mukana arjen touhuissa.”

”Suvussamme on valitettavasti aina vallinnut käsitys, että yksin täällä on kaikkien pärjättävä. Oli vain oma vikani, kun vauvani kärsi koliikista. Silti suku kyllä jakelee ohjeita.”

”En halua, että lastani kasvattaa koko suku. Ydinperheen käytännöt ja päivähoito riittävät.”

”Siskoni ja varsinkin anoppini leikkivät paljon lasten kanssa ja sitä myöten myös kasvattavat lapsia. He opettavat erilaisia asioita ja juttuja, mitä en ehkä itse hoksaa opettaa.”

”Anoppi koettaa puuttua asioihin, mutta tiedot ovat vanhentuneita. Annan mennä toista korvasta sisään ja toisesta ulos.”

”Lapseton opettajasiskoni neuvoo jatkuvasti, miten lasta kasvatetaan. Tietää kuulemma paremmin.”

”Seitsemänkymppinen isäni neuvoo vauvanhoidossa. Kamoon, ethän sä hoitanut meitäkään!”

”Anoppini ei usko, ettei vauvaa saa syöttää aikuisen lusikalla. Kuulemma hänkin on saanut tekarit viisikymppisenä ja hyvin pärjännyt!”

Etäisyys saa surulliseksi

”Olimme anopin kanssa läheisiä ennen ensimmäistä lastamme. Sitten välit viilenivät. Nyt hän ottaa vain miehen sisaren lapsia kylään.”

”Äitini ei ole tekemisissä lasteni kanssa. Hän tuo jouluna lahjan ja tulee vain parkkipaikalle asti. Hän haluaa olla vapaa, ei mummo.”

”Anoppi vetäytyi taka-alalle, kun hormonihuuruissa tiuskin hänelle vauvan syntymän jälkeen. Olen kyllä pyytänyt anteeksi.”

”Äiti katkaisi välit eikä tullut ristiäisiin, koska ei tule isäni kanssa toimeen. Avioerosta on 30 vuotta.”

Ihana äiti – ja anoppi!

”Olen oppinut arvostamaan vanhempiani nyt, kun olen itsekin äiti.”

”Äitini kanssa olen nykyään enemmän tekemisissä kuin ennen. Hän kyläilee ja soittelee viikoittain, välillä mielestäni liikaakin.”

”Sain yksinäni kaksoset ja asuin vanhempieni luona ensimmäiset 1,5 vuotta. Äitini oli mukana synnytyksestä lähtien, valvoi öitä kanssani lasten huutaessa yöllä ja hoiti käytännössä kaiken ruoka- ja vaatehuollon, kunnes muutimme omillemme.”

”Anoppi muuttui siedettäväksi ja nykyään meillä on keskusteltavaa.”

”Lapsen vuoksi vierailen puolison vanhemmilla myös ilman miestä, mitä ei koskaan ennen tapahtunut.”

Lähde: Vauva.fi:n kysely 1.–6.10.

Vauva 11/2015

Vierailija

Aiemmin tulimme anopin kanssa ihan kivasti juttuun, mutta raskauteni myötä hän on jostain syystä alkanut inhota minua. Sääli, sillä omat vanhempani ovat kuolleet ja kuvittelin miehen vanhemmista tulevan mukavat ja lämpimät isovanhemmat, mutta he eivät ole kiinnostuneet edes käymään meillä ja kaikki, mitä lapsen kanssa teemme, on jotenkin aina väärin ja se muistetaan aina myös kertoa.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Mun Anoppi on ihan Jees. Käy harvakseltaan ja tuo tullessaan syötävää ja lapsille ylläreitä. Apuakin voisin saada jos tarvis olisi, mutta olen vielä hetken kotiäiti ja nautin täysin lasten ja kodinhoidosta. Työhön palaan syksynmyötä ja uskon hänen apunsa olevan silloin tärkeää. Mieheni ensimmäisetä avioliitosta on kaksi lasta joita tietääkseni mummo ei tapaaa lainkaan. Ex-vaimolla on ollut MT-ongelmia ja Anoppi on siksi kertomansa mukaan lopettenut tapaamiset. Lapset ei häntä tunne lainkaan josta oli aluksi kertomansa mukaan pahoillaan. Toki tuntuu olevan huolissaan jos joutuvat Äitinsä takia kärsimään. Itse koen onnistuneeni suhteessa Anoppiini ei mitään pahaa sanottavaa. 

Kuulostaa aivan hirveältä, että isoäiti katkaisee välinsä lapsenlapsiinsa, koska lasten äidillä on ongelmia! Luulisi, että jos niistä lapsista todella välittäisi, niin haluaisi olla heidän tukenaan ja yhtenä turvallisena aikuisena. Mitä jos sinä ja miehesi eroavat, tuleeko teidän lapsestanne silloin ilmaa?

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 
Sisältö jatkuu mainoksen alla