Jääkiekkokakun kiekkona on lakupötkön viipale.
Jääkiekkokakun kiekkona on lakupötkön viipale.

Näin koristelet lapsen toiveiden täytekakun synttäreille.

Äiti, tee Spiderman-, Star wars-, Hello Kitty -kakku! Nykylapset tietävät, että viipaloidut persikat tai ranskanpastillit ovat vain välttävä koristelu synttäreiden täytekakulle. Kakulla pitää olla teema, ja se on haaste meille, joille leipominen ja kakkukuorrutukset eivät ole intohimo. Koska juhlapäivänä on mukava toteuttaa sankarin toiveita, olen ratkaissut koristehaasteen seuraavalla kätevällä tavalla:

1. Lapsi valitsee teeman

NHL-joukkue, Star wars-, Top Gear, Tatu ja Patu sekä Angry Birds ovat olleet aiheita, joista meillä on tehty kakunkoristeita.

2. Hankin kuvia

Metsästän teeman mukaista kuvamateriaalia. Kaikkein kätevin vaihtoehto on valmiit tarrat. Kuvia voi etsiä myös lehdistä, mainoksista, netistä tai keräilytarroista. Leikkaan kuvat ääriviivoja myöden.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

3. Teippaan kuvan hammastikkuun

Liimaan tarran tai teippaan kuvan hammastikkuun, niin että saan upotettua tikun täytekakkuun muutaman sentin matkalta. Kokoan useammasta kuvasta asetelman kakun päälle, ja kas, teemakakku on valmis.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Lue myös:

Neljä tapaa luoda tunnelmaa – ilman kynttilöitä

Kolme nerokasta säilytysratkaisua

Kolme viisasta siivousvinkkiä, joita et tiennyt

Ratkaisu legojen säilytyspulmaan

Näin taltutat kaaoksen eteisessä

Paras tapa säilyttää ruoantähteet 

Petti Jännäri on Meidän Perheen toimituspäällikkö, joka pyörittää nelihenkisen perheensä arkea 75,5 neliössä ja yrittää jatkuvasti miettiä uusia (lähes)nerokkaita sisustus- ja säilytysratkaisuja. Lapsuutensa kesät hän vietti lukien kiiltäväpintaisia sisustuslehtiä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla