Näin luot tunnelmaa kotiisi turvallisesti ilman yhtäkään kynttilää.

Koska kynttilöiden jatkuva polttaminen kiusaa huoneilmaa,  
kaltaiseni valofanaatikko joutuu tekemään tunnelmavalaistuksen välillä toisin keinoin. Tässä neljä valoratkaisua, joilla teet kodistasi tunnelmallisen.

1. Suosi pöytä- ja seinälamppuja

Vanha kikka: sammuta kattovalo. Kaunein valo tulee epäsuorasti matalalla olevista pöytä- ja seinälampuista. Osta lämpöisen värisiä energiansäästölamppuja (2700 K) tai ledejä. Hehkulamppujakin on vielä kaupan sähköliikkeissä, mutta vasaralamppu-nimellä.

2. Hommaa himmennin

Onnekas on se, jonka kattovaloihin on kytketty himmennin. Mutta löytyypä himmennin pistokkeestakin virtansa ottaviin lamppuihin. Edullinen ratkaisu toimii jalka- sekä pöytälampuissa ja erityisen hyvin blogivaloiksikin kutsutun Garnitin valosarjan kanssa.

3. Tuunaa talvivalot

Jouluvalot on yhä useammalle talvivalot ja hyvä niin. Kauneimpia ovat lämpimänsävyiset ledit ja ruotsalaisella Konstsmidellä on hyvä valikoima. Varjostimet toimivat näissäkin lampuissa, mutta jos kaikkialle levittäytyneet pallot puskevat jo korvista, tee itse omat origamivarjostimet. Valitse huokoinen, valoa läpi päästävä paperilaatu. Vaalea kermansävyinen on kaunis. Lapset ihastuvat taas värkikkäisiin.

4. Pöydälle pilkettä

Kynttilän paikan sohvapöydällä ottaa pattereilla toimiva minivalosarja. Ei ihan sama juttu, mutta sinnepäin. Ne voi asetella vaikkapa värikkääseen lasivaasiin tai maljakkoon.

Lue myös:

Kolme nerokasta säilytysratkaisua

Kolme viisasta siivousvinkkiä, joita et tiennyt

Ratkaisu legojen säilytyspulmaan

Näin taltutat kaaoksen eteisessä

Paras tapa säilyttää ruoantähteet 

Petti Jännäri on Meidän Perheen toimituspäällikkö, joka pyörittää nelihenkisen perheensä arkea 75,5 neliössä ja yrittää jatkuvasti miettiä uusia (lähes)nerokkaita sisustus- ja säilytysratkaisuja. Lapsuutensa kesät hän vietti lukien kiiltäväpintaisia sisustuslehtiä.

  

Slime, jonka voi syödä! Se on helppo tehdä vain kolmesta raaka-aineesta. 

Tarvitset:

  • 100 g vaahtokarkkeja
  • 1 dl maissitärkkelystä
  • 1 tl kookosöljyä

Tee näin: 

  1. Kaada kaikki ainekset astiaan.
  2. Kuumenna mikrossa täydellä teholla 30 sekuntia.
  3. Sekoita ensin lusikalla ja sitten käsin. 

Videolta näet, miten ainekset sekoittuvat slimeksi mikrottamisen jälkeen.

Huom! Vaahtokarkkislime on mahtavan venyvää ja erittäin, erittäin sitkeää. Pidä se siis etäällä esimerkiksi sohvasta ja hiuksista.

Jos et – jostain syystä – halua sittenkään syödä limaa, on sen paikka biojätteessä. Lima irtoaa ihosta märällä kädellä, ja jämät lähtevät hyvin vedellä ja saippualla. 

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
Kuva: Tuomas Kolehmainen
Kuva: Tuomas Kolehmainen

Löhöpatjaan tarvitset vain valmiita tyynyliinoja sekä niille täytteet.

Kun koulu alkaa, tekee omaa huonetta mieli sisustaa vähän uudestaan. Lapsen omaan tilaan tarvitaan ainakin sänky nukkumiseen, pöytä piirtelyyn sekä paikka, jossa on hyvä löhötä, lukea ja pelata.

Koululaisen lempipaikka syntyy petivaatteista. Valitse sitä varten valmiita tyynyliinoja, joiden kuosit ovat lapsen makuun. Ompele liinat yhteen niiden pitkiltä sivuilta ja täytä sisukset varapeitoilla ja -tyynyillä. Isompi koululainen voi hoitaa ompeluhomman itsekin.

Patjasta voi rakentaa vaikka koko huoneen mittaisen tyynymadon. Ja pim, petivaatteiden säilytyspulma on samalla ratkaistu!

Innostuitko kuvan kynätyynyistä? Ohjeen niihin löydät Suuren Käsityön digilehdestä.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.