Kuva: <span class="photographer">Istockphoto</span>
Kuva: Istockphoto

Kuinka paljon pelejä pelataan? Mitkä ovat suosikkipelit? Lue juttumme!

Klassikopelit jyräävät, kun perheet valitsevat lautapelejä. Jopa 71 prosenttia kyselyymme vastaajista valitsi peliksi klassikon, kuten Afrikan tähden tai Kimblen. Joka neljäs viehättyy strategiapeleistä, kuten Carcassonnesta sekä näppäryyttä vaativista peleistä, kuten Huojuva torni.

– Afrikan Tähden yksi suosion syy on varmasti se, että pienenkin lapsen on helppo oppia peli-idea. Jokainen pelikerta on erilainen, sanoo tuoteryhmäpällikkö Jenni Jalava peliä kustantavasta Martinexista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Lautapelit.fi:ssä Carcassonnen suosio oli odotettua. Peli on helppo ottaa haltuun, ja siihen on tarjolla lukuisia lisäosia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Carcassonnessa on vain "sitä jotain", se on leppoisa peli, jota voi pelata monella tapaa, toteaa Toni Niittymäki Lautapelit.fi:stä.

Parasta on yhdessä olo

Pelejä pelataan, kun halutaan viettää yhdessä aikaa. Näin vastasi reilusti yli puolet vastaajista. Toiseksi tärkein syy on oppiminen: vanhemmat toivovat, että pelaaminen opettaa lapsia noudattamaan sääntöjä ja sietämään häviämistä. Peli valitaan useimmiten yhdessä, mutta myös lapsilla on sanavaltaa valinnassa. 

Vain joululomalla?

Lautapelit kaivetaan tyypillisesti esille loma-aikaan, kun pelaamiseen on kiireettöminä päivinä enemmän aikaa. Kyselymme paljasti kuitenkin, ettei näin olekaan. 37 prosenttia vastasi, että lautapelejä pelataan pari kertaa kuukaudessa, joka kolmas pelaa peräti pari kertaa viikossa. Vain lomille ja juhlapyhiin pelaamisen jätti joka neljäs perhe.

Kyselyssä oli vastaajia 214. 

Oletko haka Afrikan Tähdessä? Osallistu Afrikan Tähden MM-kisoihin! Alkuerät starttaavat 10. huhtikuuta ympäri Suomen.

Lue lisää:

Mitä perheet vastasivat pelikyselyymme viime vuonna?

Miksi lautapelejä kannattaa pelata lapsen kanssa? Lue juttumme.

Sisältö jatkuu mainoksen alla