Märkää, likaista ja pitkäveteistä. Astioiden peseminen kaipaa päivittämistä.

Olen astianpesukoneen onnellinen omistaja, mutta silti astioita riittää käsitiskiin. Keittiön siivoaminen oli inhokkipuuhaani, kunnes keksin viihdyttää itseäni kuuntelemalla podcasteja. Tässä listani ohjelmista, joiden takia olen alkanut miltei odottaa köökkihetkiä. Toimivat myös ruoanlaiton ohessa:

1. Miesten tunti

Miehistä puhetta perhe-elämästä, arjesta, työelämästä ja rakkaudesta. Hyvät asiantuntijat ja studiokeskustelijat avaavat miesten aivoituksia monipuolisesti. Ylen luottolaatua.

2. Call your girlfriend

Kuin viettäisi iltaa nokkelassa naisseurassa. Amerikkalaisystävykset sanailevat englanniksi julkkiksista, vaatteista, lapsista, kaikesta arjen elämään liittyvästä.

3. Lanttulataamo

Ylen rennossa mielenterveysohjelmassa pähkäillään vaikkapa vanhemmuuden haasteita, stressiä tai univaivoja.  

4. Freakonomics

Terävä amerikkalaisohjelma katsoo maailmaa vähän erilaisista näkövinkkeleistä ja pohtii esimerkiksi, onko kallis viini parempaa kuin halpa tai kannattaako opiskelu oikeasti.

Lue lisää

Koko perhe liikkumaan? Kokoa kätevä jumppakeskus kotiin

Näin ostin unelmieni pyykinpesukoneen

Kolme nerokasta säilytysratkaisua

Petti Jännäri on Meidän Perheen toimituspäällikkö, joka pyörittää nelihenkisen perheensä arkea 75,5 neliössä ja yrittää jatkuvasti miettiä uusia (lähes)nerokkaita sisustus- ja säilytysratkaisuja. Lapsuutensa kesät hän vietti lukien kiiltäväpintaisia sisustuslehtiä.

Slime, jonka voi syödä! Se on helppo tehdä vain kolmesta raaka-aineesta. 

Tarvitset:

  • 100 g vaahtokarkkeja
  • 1 dl maissitärkkelystä
  • 1 tl kookosöljyä

Tee näin: 

  1. Kaada kaikki ainekset astiaan.
  2. Kuumenna mikrossa täydellä teholla 30 sekuntia.
  3. Sekoita ensin lusikalla ja sitten käsin. 

Videolta näet, miten ainekset sekoittuvat slimeksi mikrottamisen jälkeen.

Huom! Vaahtokarkkislime on mahtavan venyvää ja erittäin, erittäin sitkeää. Pidä se siis etäällä esimerkiksi sohvasta ja hiuksista.

Jos et – jostain syystä – halua sittenkään syödä limaa, on sen paikka biojätteessä. Lima irtoaa ihosta märällä kädellä, ja jämät lähtevät hyvin vedellä ja saippualla. 

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
Kuva: Tuomas Kolehmainen
Kuva: Tuomas Kolehmainen

Löhöpatjaan tarvitset vain valmiita tyynyliinoja sekä niille täytteet.

Kun koulu alkaa, tekee omaa huonetta mieli sisustaa vähän uudestaan. Lapsen omaan tilaan tarvitaan ainakin sänky nukkumiseen, pöytä piirtelyyn sekä paikka, jossa on hyvä löhötä, lukea ja pelata.

Koululaisen lempipaikka syntyy petivaatteista. Valitse sitä varten valmiita tyynyliinoja, joiden kuosit ovat lapsen makuun. Ompele liinat yhteen niiden pitkiltä sivuilta ja täytä sisukset varapeitoilla ja -tyynyillä. Isompi koululainen voi hoitaa ompeluhomman itsekin.

Patjasta voi rakentaa vaikka koko huoneen mittaisen tyynymadon. Ja pim, petivaatteiden säilytyspulma on samalla ratkaistu!

Innostuitko kuvan kynätyynyistä? Ohjeen niihin löydät Suuren Käsityön digilehdestä.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.