Eli kuinka luovia nettikaupoissa ja kodinkoneliikkeissä ja löytää itselle parhaat pyykinpesukone ja kuivausrumpu.

Olin haaveillut uudesta pyykinpesukoneesta vuosia. Mutta, kun ensimmäiseen omaan kotiini hankkimani 20 vuotta vanha 3,5 kilon Cylinda ruksutti nelihenkisen perheemme pyykit uskollisesti, pidin uuden hankkimista turhana hienosteluna. Olkoonkin, että jouduin pyörittämään konetta päivittäin. Lopulta ostopäätöksen sinetöi energiatehokkaiden lämpöpumpputekniikkaa käyttävien kuivausrumpujen saapuminen kauppoihin. Enää emme haaskaisi asuintilaa narukuivatteluun.

Ostopäätöksen jälkeen sukelsin pyykinpesukoneiden ja kuivausrumpujen maailmaan. Ensimmäiseksi huomasin, että kodinkoneiden mitat ilmoitettiin syystä millimetrien tarkkuudella. Kylppäriimme mahtuisi tasan 60 senttiä leveä kone, muttei milliäkään yli. Ensin etsin Kuluttaja-lehden vertailut pyykinpesukoneista ja kuivausrummuista. Tutkailin verkkokauppojen tarjoukset ja valmistajien sivuja. (esim. Aeg, Samsung, LG, Whirlpool, Miele.)

Googlasin keskustelupalstoille  ja kävin katsomassa koneita livenä. Opin, että vanhojen koneiden täyttömäärät eivät ole verrattavissa uusiin ja että ulkoisesti pesukoneita on tarjolla kahta eri tyyppiä: klassisia koruttomia pesulatyyppisiä koneita ja avaruusalukselta tipahtaneita moderneja masiinoita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kun lopulta olin rajannut vaihtoehtoni kahteen, vilkaisin vielä netistä käyttöohjeita, ennen kuin tein päätökseni ja marssin kauppaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ei mikään ihan pieni prosessi, mutta koska olin sijoittamassa koneeseen useamman satasen ja  valitsemassa (toivottavasti) pitkäaikaista kumppania, vaivannäkö kannatti.

Nyt olen käyttänyt uutta pyykkitornia muutaman viikon ja pyykkihuolto on ihanaa ja vaivatonta.

Jälkiviisaus on hyvästä, joten käyttökokemuksen perustelella näistä olisin voinut tinkiä:

  • Nopein kierrosnopeus 1600 k/min on tehokas, mutta myös rypistää pyykin, joten usein valitsen alemman nopeuden. Alan nyt ymmärtää niitä, jotka silittävät pyykkinsä.
  • 9 kg täyttömäärä. Menikö kuitenkin vähän överiksi? Iso pyykkilasti pidentää pesuaikaa, joten arjessa on kätevämpi pestä pienempiä satseja.

Lue lisää

Kolme nerokasta säilytysratkaisua

Kolme viisasta siivousvinkkiä, joita et tiennyt

Näin taltutat kaaoksen eteisessä

Petti Jännäri on Meidän Perheen toimituspäällikkö, joka pyörittää nelihenkisen perheensä arkea 75,5 neliössä ja yrittää jatkuvasti miettiä uusia (lähes)nerokkaita sisustus- ja säilytysratkaisuja. Lapsuutensa kesät hän vietti lukien kiiltäväpintaisia sisustuslehtiä.

Vierailija

1600 kierroksen linkous on hyvä. Jos nopeussäädöllä voi rajata kierrokset esim. 1400 kohdalle niin koneen laakerit ovat luultavasti tuolla säädöllä ikuiset. itsellä on ainakin jo 10 vuotta palvellut siemens tuolla asetuksella... eikä tosiaan tee ryppyistä kun käyttää vähän hitaampaa linkousta.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 
Sisältö jatkuu mainoksen alla