Muovipussi pelastaa biojätesotkulta ja suihkepullo rasvatahroilta, paljastaa nerokas uusi siivousopas.

Ryhdy siivouskapinaan, kannustaa uusi nerokas siivouskirja Leppoisa opas huusholliin. Aidosti hauska kirja "tylsästä" aiheesta syntyi, kun kirjailija Saara Henriksson ja siivousalan ammattilainen Aino-Maija Leinonen ryhtyivät yhteistyöhön. Oivaltavassa oppaassaan tamperelaisnaiset usuttavat unohtamaan täydellisyyden ja keskittymään simppeliin arkeen. Muun muassa tällaisia viisauksia kirja jakaa:

1. Suojaa biojäteastia muovipussilla

Kun laitat jäteastiaan biojätepussin alle muovipussin, säästyt siivoamasta astiaa. Muovipussi ei mene hukkaan, kun kierrätät sen roskapussina.

2. Ota suihkepullo tiskausavuksi

Pidä suihkepullossa vedellä laimennettua käsitiskiainetta ja tiskaa vähäiset tiskimäärät heti pois. Suihkaus, harjaus ja huuhtelu, eikä tiskipöydälle jää roikkumaan astioita. Hyvä vinkki työpaikoillekin.

3. Paljasta lastanjäljet ikkunassa

Kun peset ikkunat, kuivaa lasit lastalla vuorotellen sivusuuntaan tai ylös ja alas. Kun työ on valmis, näet lastanjälkien suunnasta kummalle puolelle on jäänyt viiruja.

Lue myös:

Ratkaisu legojen säilytyspulmaan

Näin taltutat kaaoksen eteisessä

Paras tapa säilyttää ruoantähteet 

Petti Jännäri on Meidän Perheen toimituspäällikkö, joka pyörittää nelihenkisen perheensä arkea 75,5 neliössä ja yrittää jatkuvasti miettiä uusia (lähes)nerokkaita sisustus- ja säilytysratkaisuja. Lapsuutensa kesät hän vietti lukien kiiltäväpintaisia sisustuslehtiä.