Näin siivoat lapsen vaatekaapin järkevästi ja pysyvästi.

Vuodenajan vaihtuminen on hyvä hetki käydä läpi koko lapsen vaatekaappi. Tee kevätsiivous tällä kertaa kovalla kädellä niin, että saat nauttia siististä vaatekaapista pitkään.

Kaikkein paras tapa on vähentää vaatteita reilusti ja raa’asti. Leikki- ja kouluikäinen pystyy itsekin pitämään vaatekaapin paremmin siistinä, kun se on väljä.

Tee se näin:

  1. Ennen kuin alat raakata vaatteita, tarkkaile muutama päivä, mitä vaatteita lapsesi oikeasti käyttää. Juttele vaatteista lapsen kanssa ja kysy, mihin ja miksi hän tykkää pukeutua. Valmistaudu itse henkisesti luopumaan omista suosikeistasi, jos lapsesi maku ja omasi eivät kohtaa. Tämä voi olla kaunosieluille rankkaa, jos lapsen suosikkiasu onkin verryttelyasu.
  2. Valitse vaatteiden läpikäymiselle ajankohta, jolloin olet virkeä ja siten valmiimpi tekemään päätöksiä järjellä. Katso, että vaatteiden omistajalla on muuta puuhaa. Tiedät hänen mielivaatteensa jo tarkkailuajalta.
  3. Käy vaatteet yksi kerrallaan läpi. Karsi ensin pois liian pienet, nuhjuiset ja rikkinäiset vaatteet. Ensimmäisiä et halua nähdä lapsesi päällä, jälkimmäisiä et kuitenkaan korjaa. Tai jos korjaat, tee se heti.
  4. Tarkastele jäljelle jääneitä vaatteita. Pistä yhteen kasaan vaatteet, joita lapsesi käyttää mielellään. Eli ne, jotka hän valitsee kaapista itse. Viikkaa nämä vaatteet takaisin kaappiin. Ne muodostavat lapsen peruspuvuston, joiden avulla arki rullaa.
  5. Jos lapsi on kasvanut ulos useasta lempivaatteestaan, ota poistettavista kuva muistin avuksi ja hanki tilalle samaa vaatekappaletta isompi koko. Tiedät, että nämä vaatteet tulevat käyttöön. 
  6. Käy seuraavaksi läpi kasa, jossa ovat vähemmän käytetyt vaatteet. Mieti jokaisen vaatteen kohdalla, miksi se on hankittu. Laita takaisin vaatekaappiin erityistilaisuuksissa tarvittavat vaatekappaleet, kuten yksi villapaita ja yksi juhla-asu. Karsi raa’asti vaatteet, jotka ovat omasta mielestäsi ihania, mutta jääneet lapselta käyttämättä. Paitsi että ne vievät tilaa kaapissa, aiheuttavat ne turhaa kitkaa välillänne. Vie nämä vaatteet heti kierrätykseen tai jaa ystävien tai työkavereiden kesken.

Lue lisää

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Näin taltutat kaaoksen eteisessä

Näin ostin unelmieni pyykinpesukoneen

Kolme nerokasta säilytysratkaisua 
 

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Vie nämä vaatteet heti kierrätykseen tai jaa ystävien tai työkavereiden kesken.
 
Ja taas siirretään ongelma kaverin kaappiin, josta kaveri tuo omat ylijäämänsä sinulle?

Mitä ihmettä? Tuleeko sinulle yllätyksenä, että ihmisiä on eri muotoisia ja erilaisella maulla varustettuna? Yhden kauhistus on toisen kaunistus.

Vierailija

Lapsen vaatekaappi on oikein hyvässä järjestyksessä. Omani taas... No, löysin uudestaan yhden paidan jonka olemassa oloa en edes muistanut kun koko hyllyn sisältö vyöryi lattialle. 

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 
Sisältö jatkuu mainoksen alla