Herkullinen myslipatukka kätkee sisäänsä pähkinöitä ja ruista. Katso helppo resepti.

Lapsen jalkapalloharrastus vaatii kekseliäisyyttä meiltä muonittajilta. Pelireissujen välipalaklassikko on banaani, mutta pelkästään sillä ei pärjää. Usein pakkaamme eväiksi myös kaupan välipalakeksejä.

Mutta koska toivoisin lapsen syövän monipuolisesti, teen välillä pellillisen myslipatukoita. Niihin saan ujutettua lapsen karttamia pähkinöitä ja ruista. Voilla ja sokerilla tosin mässäillään tälläkin tuunaamallani reseptillä. Teen ohjeen usein kaksinkertaisena.

Myslipatukat

75 g voita
1 dl ruokosokeria
1 dl erilaisia pähkinöitä ja manteleita
1 dl ruishiutaleita
1 dl kaurahiutaleita
½ dl kurpitsan- tai auringonkukansiemeniä
1 dl rusinoita, kuivattua aprikoosia tai karpaloita
3 rkl vehnäjauhoja
1 muna

Sisältö jatkuu mainoksen alla
  1. Sulata voi ja ruokosokeri kattilassa.
  2. Rouhi pähkinät leikkurilla tai veitsellä. Pilko kuivatut hedelmät esim. saksin. Rusinat toimivat kokonaisina.
  3. Sekoita kuivat aineet kulhossa. Lisää sula voi-sokeriseos sekä muna ja sekoita.
  4. Levitä taikina levyksi leivinpaperilla päällystetylle pellille. Paista 200-asteisessa uunissa n.15 minuuttia. Tarkkaile, ettei myslilevy pala.
  5. Kun levy on jäähtynyt, leikkaa siitä patukoita. Patukat säilyvät leivinpaperilla eroteltuina muovirasiassa.

Kommentoi ja kerro, millaisia eväitä pakkaat lapsellesi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Lue myös:

Paras ja helppo täytekakku

Helppo tapa koristella lapsen synttärikakku

Yllättävä apuri pelastaa täytekakun leipojan

Petti Jännäri on Meidän Perheen toimituspäällikkö, joka pyörittää nelihenkisen perheensä arkea 75,5 neliössä ja yrittää jatkuvasti miettiä uusia (lähes)nerokkaita sisustus- ja säilytysratkaisuja. Lapsuutensa kesät hän vietti lukien kiiltäväpintaisia sisustuslehtiä.

   

Sisältö jatkuu mainoksen alla