Kesälomareissu autoillen sujuu jouhevasti, kun lapsilla on takapenkillä puuhaa. Eikä aina tarvitse turvata tablettiin tai älypuhelimeen.

Takapenkki pysyy tyytyväisenä, kun autossa on tekemistä matkan ajaksi. Tässä viisi vinkkiä lomareissuun:

1. Äänikirjat

Karhukirjeitä Karvoselle on Jukka Parkkisen hauska satukirja, joka toimii niin leikki- kun kouluikäisellekin. Näitä jaksaa vanhempikin kuunnella. Kuunnelkaa myös klassikkosadut Onneli ja Anneli sekä musiikkisatu Kolme iloista rosvoa. Sopivaa ajanvietettä myös niille, jotka voivat autossa helposti huonosti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

2. Yhteinen soittolista

Kootkaa jo ennen reissua yhteinen soittolista Spotifyihin tai tyhjälle cd:lle. Listatkaa koko perheen suosikkibiisit. Lapset viihtyvät, kun saavat kuunnella omat Robininsa ja muut suosikit. Kuskin pitää virkeänä väliin osuva lempparimusa. Musasta ei myöskään tarvitse tapella, kun soittolista on suunniteltu etukäteen. Jos haluat todellisen seikkailun, hae muiden käyttäjien listoja sanalla ”automatka”.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

3. Puuhakirjat

Pakkaa mukaan penaali ja uusia puuhakirjoja. Kivoja sarjoja ovat Tammen Opin itse. SanomaPron Oppi & ilo tai vaikkapa Otavan uusi Tatun ja Patun Suomi touhukirja. Käytä hyväksesi yllätysmomenttia ja paljasta puuha vasta autossa.

4. Tehtäväkuutiot ja -kortit

Lautapelejä ja tehtäväkirjoja kätevämpiä ovat erilaiset tehtäväkortit, kuten Oppi & Ilon tehtäväkuutiot ja -kortit tai Otavan Riehurinteen arvoituskortit.

5. Piilokuvakirjat

Missä Vallu? -kirjat ovat piilokuvien klassikko ja niiden parissa lapsella vierähtää hetki jos toinenkin. Vallu-fanit tarttuvat innokkaasti uusiin Missä Vallu? Aikamatka ja Missä Vallu? Suuri kuvajahti- kirjoihin, jotka ilmestyivät keväällä. Kirjastosta löytyy myös muita kivoja kirjoja kuten Postikoira Pontus, kun etsii sanalla "piilokuvakirja".

Sanoma kustantaa Meidän Perhettä ja Oppi & Ilo -sarjaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla