Kuva: Anna Huovinen
Kuva: Anna Huovinen

Vauvan ensimmäisiin leikkeihin sopii hypisteltävä liina. Se on nopea tehdä.

Miten jännittävä on vauvan maailma. Kaikki on uutta.

Vauvan ensimmäiset leikit ovat ottamista, tarttumista ja tunnustelemista. Hypistelylelun voi tehdä itse: tarvitset vain pehmeää kangasta ja erilaisia nauhoja. Rapiseva nauha on varma hitti. Hypistelylelu viihdyttää ja kestää konepesun.

Tämän tarvitset

  • Kaksi noin 40 cm x 40 cm kangaspalaa. Kaunis tulos tulee, kun valitset kahta erilaista kangasta.
  •  4 – 5 metriä erilaisia nauhoja

Tee liina näin

Leikkaa nauhoista noin 12 senttimetrin pätkiä. Kuvan liinassa on yhdeksän nauhaa joka sivulla, eli yhteensä 36 nauhaa. Niiden yhteismitta oli 4,3 metriä.

Sommittele nauhat kahtia taitettuina toisen kankaan oikealle puolelle niin, että leikatut päät ovat kankaan reunaa vasten, taitettu pää kohti kankaan keskustaa. Kiinnitä nauhat tasaisin välein nuppineuloilla.

Ompele nauhat ompelukoneella suoralla ompeleella kauttaaltaan kiinni, jätä noin puolen sentin saumavara kankaan reunasta.

Kiinnitä kankaiden oikeat puolet vastakkain nuppineuloilla niin, että nauhalenkit jäävät kankaiden väliin. Tarkista kulmista, etteivät nauhat jää vastakkaisen sauman väliin ommeltaessa. Ompele kankaat yhteen noin sentin päästä reunasta. Jätä jollekin suoralle sivulle noin kahdeksan sentin  aukko, josta käännät työn oikein päin.

Käännä oikein päin ja työnnä nurkat teräviksi. Silitä saumat suoriksi ja kääntöaukon reunat sisäpuolelle. Ompele vielä kertaalleen ympäri aivan reunasauman vierestä. Varmista, että nauhat pysyvät kiinni kankaassa. Silitä valmis työ.

Vauva 3/17

Jaa oma juttu

Millaisia askarteluja ja tuunauksia olet vauvalle tehnyt? Laita hyvät ideat kiertoon Vauvan Instagramissa. Jaa kuva ja tägää se @vauvalehti #teeite.