Kuva: Anna Huovinen
Kuva: Anna Huovinen

Roolivaatteista alkaa hyvä leikki. Helppo tyllihame syntyy solmimalla.

Suloinen tyllihame on helppo tehdä solmimalla. Et tarvitse ompelukonetta, vain tylliä tai tyllinauhaa, kuminauhaa vyötäröön ja hiukan näpertelyä.

Tyllisuikaleet solmitaan vyötärökuminauhaan. Kuvan hameessa on kolmea väriä.

Tarvitset nämä

  • reikäkuminauhaa
  • nappi
  • Tylliä – joko yhtä tai useampaa väriä. Helpointa on käyttää valmista tyllinauhaa, jonka leveys on noin 15 senttiä. Voit myös leikata leveämmän tyllirullan kapeammiksi mattoveitsellä.

Tee näin

Laske hameelle sopiva pituus. Taaperolle hyvä helman pituus on noin 25 senttiä.

Leikkaa tyllistä 50 senttiä pitkiä nauhoja. Voit käyttää yhdenväristä tylliä tai esimerkiksi kolmea eriväristä nauhaa päällekkäin. Kuvan hameessa on kolmea eri väriä, kutakin 15 nauhaa, eli yhteensä 45 nauhaa.

Sopivan mittaisen palan leikkaamisessa auttaa, jos teet pahvinpalasta mitan.

Mittaa lapsen vyötärönympärys ja leikkaa kuminauhasta ympärysmittaa pari senttiä pidempi pala. Voit ommella kuminauhan päät suoraan yhteen tai kiinnittää kuminauhan napilla.

Tyllin solmimista kuminauhaan helpottaa, jos pujotat kuminauhan lapsen vyötärön kokoiseen pahvinpalaan.

Ota yksi nauha kutakin väriä, asettele päällekkäin ja taita puoliksi. Pujota kaksinkertainen lenkkipää kuminauhan alta ja vedä sitten nauhojen avoimet päät lenkin läpi. Saat kauniin solmun. Kiristä. Solmi tyllinauhat kuminauhaan niin, että solmut ovat samoin päin. Tasoita solmut tasaisille väleille ja pöyhi tyllit. Jos helmasta tuli liian pitkä, saksi sopivaksi.

Jaa oma juttu

Oletko tehnyt lapselle leikkiin vaatteita tai naamiaisasuja? Jaa kuva ja vinkkisi muille Instagramissa tägättynä @vauvalehti ja #teeite. Laitetaan ideat kiertämään!