Rahalahja lastenjuhliin ja ultratutkimuksen tulos kondiittorille. Eri maissa vanhemmilla on outoja villityksiä – ja nettipalstojen kautta ne leviävät Suomeen.

Eri maissa vanhemmilla on outoja villityksiä – ja nettipalstojen kautta ne leviävät Suomeen. Miltä nämä kuulostaisivat sinun perheessäsi?
 

1. Juhlat paljastavat, tuleeko tyttö vai poika. Syntymättömän vauvan sukupuolen arvuuttelun voi viedä pitkälle: Yhdysvalloissa perheet järjestävät läheisilleen juhlia, joiden tarkoitus on vauvan sukupuolen paljastaminen. Juhlien kohokohta on, kun tulevan vauvan sukupuoli paljastuu vaikka kakun täytteen väristä tai laatikosta esiin lehahtavista ilmapalloista.

Vauvan vanhemmat saavat tietysti tietää vauvan sukupuolen samalla kun vieraatkin. Tätä varten ultraäänitutkimuksen tekevä lääkäri tai hoitaja kirjoittaa vauvan sukupuolen lapulle ja sulkee sen kirjekuoreen. Vanhemmat kiikuttavat lapun esimerkiksi konditoriaan, ja kondiittori leipoo kakun, jota leikatessa salaisuus paljastuu.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Muita gender reveal -juhlien ideoita on esimerkiksi Pinterestissä juhlille omistetulla sivulla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

2. Rahalahja lastenjuhliin. Ei pieniä legopaketteja, ei muovisia eläinfiguureja. Sen sijaan synttärikutsun mukana tulee pyyntö tuoda lapselle lahjaksi kymmenen euron lahjoitus kassaan, jolla ostetaan esimerkiksi tablettitietokone tai pelikonsoli. Rahalahjan pyytäminen lasten syntymäpäiväjuhlissa on jo tuttu juttu yhdysvaltalaisissa perhelehdissä.

3. Kilpailu siitä, kuka hakee ensin. Ruotsalaisäidit kilvoittelevat siitä, kuka hakee lapsen ensin päivähoidosta. Ja ei, kello 16 ei riitä – voiton viedäkseen hakemassa pitäisi olla jo puoli kolmen aikaan. Töitä moni toki jatkaa heti lapsen haettuaan, vaikka kannettavalla tietokoneella leikkipuistossa.

Vierailija

Ehkä meillä on vain fiksuja ihmisiä tuttavapiirissä, mutta keneltäkään ei koskaan ole tullut mitää krääsää lahjaksi. Vaikka ihan pieni muovailuvahapaketti tai piirustuslehtiö ovat mainioita lahjoja ja tervetulleita. Ja kuten täällä jo kirjoitettiinkin: saippuakuplat vaikka tai pallo tai pieni Lego- tai Playmobil-pakkaus. Mielestäni rahalahjat ovat mummien ja kummien juttuja - jos he kysyvät vanhemmilta mitä pienelle lapselle lahjaksi, ja vanhemmat näin päättävät - ja lapsen oma juttu sitten kun hän on niin iso - vaikka rippikoululaisena - että hänelle soitetaan suoraa ja kysytään mitä haluaisi. Pienien lahjojen etsiminen, valitseminen, pakkaaminen, kortin kirjoittaminen on tärkeä osa sosiaalisuutta, ja toivon ettei kenenkään lapsen tarvitsisi kasvaa ilman sitä iloa jonka saa kun antaa lahjan!

Mitä babypartyihin tulee, tai siihen miten aikaisin haetaan lapset tarhasta: onneksi emme elä poliisivaltiossa joten kaikki mikä ei ole kiellettyä, on sallittua. Omat raskausaikani olivat sellaisia, että viimeinen mitä olisin halunnut olisi ollut joku juhla ja sen tuoma järjestäminen. Emme myöskään sukupuolta kertoneet kenellekään etukäteen. Ja päivähoidosta olen aina hakenut lapset siten kun on ollut sovittu.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 
Sisältö jatkuu mainoksen alla