Kuva: <span class="photographer">Shutterstock</span>
Kuva: Shutterstock

Oletko allerginen kosmetiikan hajusteille ja säilöntäaineille? Uusi nettipalvelu on juuri sinulle.

Oletko huomannut joskus uutta kosteusvoidetta levitettyäsi, että poskiin on lehahtanut näppyläinen punoitus? Entä kirveleekö hiusväri päänahkaa? Kyse on todennäköisesti jonkin kosmetiikassa olevan ainesosan aiheuttamasta ohimenevästä ihoärsytyksestä.

Joskus kyse voi olla kuitenkin suoranaisesta kosmetiikka-allergiasta, jota esiintyy noin 10 prosentilla väestöstä. Kosmetiikka-allergian tyypillisiä oireita ovat ihottuma, kutina ja punoitus. Voimakkaissa reaktioissa ihossa voi olla myös turvotusta ja vesirakkuloita.

Yleisimmin kosmetiikka-allergiaa aiheuttavat tuotteiden hajusteet ja säilöntäaineet.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Joskus kosmetiikka-allergiaa on vaikea erottaa yleisemmästä ohimenevästä ärsytyksestä. Paras keino todeta allergia on ihotautilääkärin tekemä epikutaani- eli lapputesti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Helsingin Allergia- ja Astmayhdistys on nyt koonnut Kosmetiikan Allergiaportaalin. Palvelu auttaa löytämään tuotteet, joita kosmetiikka-allerginenkin voi käyttää ilman ihoreaktioiden pelkoa.

Sivuille voi luoda oman allergiaprofiilinsa, ja palvelu etsii juuri itselle sopivat tuotteet yli 8 500 listatun kosmetiikka tuotteen joukosta.

Lue lisää Hyvää päivää -palstan juttuja:

5 kysymystä luonnonkosmetiikasta

Hyvää kosmetiikkaa halvalla, tässä toimituksen löydöt!

Marianne Rautanen on Meidän Perhe -lehden toimitussihteeri, jolla on keittiönkaapissa seitsemän pussia pähkinöitä ja joka yrittää sinnikkäästi löytää kosmeettisen avun mustiin silmänalusiin.

Hyvää päivää -palsta päivittyy torstaisin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla