Mies osti aikoinaan joululahjat huoltoasemalta, kun kaupat jo olivat kiinni. Kuva: iStockphoto.
Mies osti aikoinaan joululahjat huoltoasemalta, kun kaupat jo olivat kiinni. Kuva: iStockphoto.

Ilahtuisiko, jos saisit mieheltäsi joululahjaksi 10 litran säkin multaa?

Joululahja ei osu aina ihan nappiin, vaikka tarkoitus olisikin hyvä. Tässä 15 oudointa joululahjaa, jotka Vauva.fi:n Aihe vapaa -palstalaiset ovat saaneet.

1. Toiset tohvelit

”Kummallisinta oli saada miesystävältä tohvelit, kun juuri muutamaa kuukautta aiemmin olin saanut häneltä sellaiset syntymäpäivälahjaksi."

2. Farkkulaukku perhosilla

”Isoveljeni asui ulkomailla, ja näimme todella harvoin. Sain häneltä lahjaksi pienen farkkulaukun perhosbrodeerauksin. Muuten hyvä, mutta olin silloin 15-vuotias pahimmassa teini-iässä, niittivöissä, kettingeissä, tukka pystyssä ja bändipaidat päällä kulkeva murkkuliini.”

Sisältö jatkuu mainoksen alla

3. Parturimaksu yhteiseltä tililtä

”Ex-mieheni oli varsinainen törppöjen törppö lahjojen kanssa. Yleensä hän ei ostanut mitään. Paras niistä harvoista lahjoista oli paperilappu, jossa hän kertoi maksavansa minulle parturin. Meillä oli yhteiset rahat, joten se siitä.”

Sisältö jatkuu mainoksen alla

4. Vauvajuttuja lapsettomalle

”Olen saanut anopilta joululahjaksi useamman kerran vauvajuttuja: tuttipulloja, tutteja ja potkuhousuja. Hän ei ole ymmärtänyt, että emme todellakaan ole hankkimassa lasta. Jospa pian ymmärtää, kun minulla alkaa olla ikää sen verran, että ne ajat ovat ohi.”

5. Hinausköysi ja käynnistyskaapelit

”Mies osti aikoinaan joululahjat huoltoasemalta, kun kaupat jo olivat kiinni. Sain hinausköyden, käynnistyskaapelit ja työvalon. Ei siinä mitään, ihan hyviä lahjoja ne olivat. Hinausköysi taitaa olla ainut, jolle on joskus ollut käyttöäkin.”

6. Pitsistringit sukulaismieheltä

”Sain sukulaismieheltä kirkuvanpunaiset pitsistringit. Oli kuulemma vitsi. En ymmärtänyt sitä.”

7. Tyttölahja, vaikka perheessä on vain poikia

”Meillä on kaksi poikaa. Sain joululahjaksi pienen, suloisen 56-senttisen mekon. Sille tytölle, kunhan sen teette, sanoi lahjan antaja. Hämmennyin, koska nuorempi lapsemme oli alle vuoden ikäinen. Toisen lapsilukuun puuttuminen tuntui tunkeilevalta. Ihan kuin pojissa olisi jotain vikaa ja tekisimme liukuhihnalla vauvoja, jotta se tyttö tulisi.”

8. Puntari ja terveyskirja

”Olin hieman ylipainoinen teinityttö ja sain äidiltä lahjaksi puntarin ja keittokirjan terveellisestä ruokavaliosta. Muistan aina, kuinka pahalta tuntui tuntea itsensä lihavaksi jouluna, kun silloin yleensä herkutellaan. Jälkeenpäin olen miettinyt, että mitähän äiti oikein ajatteli.”

9. Tulivyö

”Äitini osti minulle ja miehelleni tulivyöt, ne ovat kai selänlämmittimiä. Äiti kertoi, että hänellä itselläänkin on sellainen ja se on tosi hyvä ulkotöissä talvella, kun ei jää selkä paljaaksi. Äidille se varmaan olikin hyvä, kun hän teki navettatöitä ja joutui lapioimaan lunta. Me asumme kaupungissa kerrostalossa ja teemme siistiä sisätyötä. Käyttämättä jäivät.”

10. Raskauslegginsit ei-raskaana-olevalle

”Sain äidiltäni viininpunaiset raskauslegginsit. En ollut raskaana.”

11. Vessapaperiteline

”Anoppi muisti minua viime jouluna vessapaperitelineellä.”

12. Tyhjät DVD-levyt

”Sain paketin tyhjiä DVD-levyjä silloiselta poikaystävältäni. Melko romanttista!”

13. Säkki multaa

”Sain joskus ex-mieheltä 10 litran säkin multaa. Asuimme kerrostalossa, eikä minulla ollut mitään suurta puutarhavimmaa edes huonekasvien suhteen. Lahja lähinnä nauratti.”

14. Painoindeksilaskuri

”Olen saanut lahjaksi laminoidun BMI-talulukon.”

15. Autoraappa käden lämmittimellä

”Sain lahjaksi autoraapan. Siis sellaisen, millä voi raaputtaa auton ikkunoista jäätä. Raapan kahvan ympärillä oli pehmoeläin, jonka sisään oli tarkoitus laittaa käsi, etteivät sormet jäädy raaputtaessa. Muuten hyvä, mutta minulla ei ollut autoa.”

Sisältö jatkuu mainoksen alla