Joulu – tuo yhden naisen projekti.

1. Joulukortit

Pakota perhe poseeraamaan tonttulakeissa korttikuvaa varten jo marraskuun ekaviikolla. Mökötä, jos joku ei suostu. Änge tonttulakki myös koiralle. Tilaa otoksesta joulukortteja kaikille, jotka tunnet. Ylläpidä Excel-taulukkoa lähetetyistä ja saapuneista korteista.Tee syyllistävä merkintä niiden kohdalle, joilta et saanut korttia vaikka olisi pitänyt. Hauku oharin tehneitä ääneen puolisollesi. Älä hyväksy mahdollisia viime tingan sähköposti- ja tekstaritoivotuksia.

2. Kalenterit

Paheksu kaikkia kalentereita, joista saa leluja tai karkkia. Älä suvaitse niitä pilttiesi lähellä. Ainoa oikea kalenteri on juuttikankaasta itseaskarreltu tekele, jonka pussukoista löytyy sinun tekemiäsi yllätyksiä. Älä suotta nuku marraskuussa, vaan askartele kalenteriylläreitä yökaudet. Vaadi lapsiltasi kiitollisuutta vaivannäöstä. 

3. Siivous

Älä hyväksy kenenkään apua. Korosta joulusiivouksen tärkeyttä perheellesi. Mesoa siitä, että sekä jalkalistat että lattiakaivot pitää kuurata hammasharjalla. Sen äitisi opetti jouluna -84, ja olet muistanut sen siitä pitäen. Tee joulusiivouksesta toista viikkoa kestävä, veret seisauttava projekti. On yksi ainoa oikea tapa suoriutua urakasta. Vain sinä osaat sen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

4. Lahjat

Osta lapsillesi vain lahjoja, jotka sinusta ovat tarpeen. Vedä toivomuslistoista yli kaikki turha. Ohita kauppojen krääsähyllyt.
Päätä tehdä puolisosi lahja omin käsin. Muista ajatus itse tehdyistä villasukista aattoaamuna.
Älä anna kenenkään muun paketoida mitään. Yksin sinä tiedät, miten nauhat kiharretaan ja nimilaput tekstataan oikein. Ryhdy puuhaan viime tingassa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

5. Leipominen

Itsetehty piparitalo sen olla pitää. Jos se luhistuu, ala huutaa.

6. Kuusi

Muovikuusi on ihan nolo. Valitse oikea kuusi putoilevine neulasineen. Valjasta perheesi koristelutalkoisiin hyvissä ajoin mutta ota ohjat projektissa. Muistuta kaikkia, että raskaammat koristeet tulevat lähemmäs runkoa, kevyemmät oksien päihin. Näytä oikea tapa kaikille kädestä pitäen. Ylimmäs tulee sinun suvultasi peritty, kauhtunut kultatähti, koska se tuo mieleesi lapsuutesi joulut. Valista puolisoa sukusi joulutavoista mahdollisimman usein.

7. Vieraat

Joulu on juuri oikea hetki muistaa kaikkia sukulaisia. Kutsu kylään joka iikka mahdollisimman moneksi päiväksi. Älä unohda alkoholisoitunutta isosetää äläkä edes veljesi kitkerää ex-vaimoa. On aika istuttaa koko hilpeä joukko samaan pöytään. Delegoi vieraiden hakeminen puolisosi harteille – aattoaamu kuluu siinä rattoisasti.

8. Ruoka

Älä luota lähikaupan ankeaan tarjontaan tai mihinkään puoliksi valmiiseen. Koska joulu on vain kerran vuodessa, kaikki on tehtävä alkuperäisesti ja omin käsin. Tiedät, että oikean joulun maku syntyy edesmenneen Alma-tätisi porkkanalaatikosta. Ala etsiä sen kadonnutta reseptiä päivä ennen aattoa.
Paista kinkkua läpi yön. Herätä puoliso aamuyöllä nilkkaan potkimalla tarkkailemaan kanssasi paistomittaria. Toista kolmesti.

9. Aatto

Ohjelmoi päivä tunti tunnilta etukäteen. Herätä perhe jo varhain riisipuurolle. Pakota sen jälkeen kaikki mukaasi viemään kynttilöitä haudoille, koska sinusta oikean joulun tunnelma syntyy vain siellä. Painosta kotiin tultuanne kaikki kuuntelemaan joulurauhan julistusta ja laulamaan joululauluja. Koko perheen on osallistuttava, ettet hermostu.
Tässä vaiheessa sinua alkaa hieman väsyttää. Valittele kaikille ääneen sitä, kuinka joudut aina tekemään täällä kaiken yksin. Juo lohduksi lasi punaviiniä, uinahda sohvalle ja herää vasta seuraavana aamuna. Totea joulun ehtineen ohitsesi.
Mutta ei hätää, seuraava tulee jo ensi vuonna.

Jutun kirjoittaja yrittää suoriutua lapsiperheen äitinä. Aina ei mene ihan putkeen.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Voipi olla että tuollaisen joulun jälkeen ei tulisi enää toista yhteistä joulua. Pitää miehen sitten olla aika tossun alla jos ei puutu asiaan tai jos aikoo kestää vielä vuodenkin päästä tuollaista.

"Et arvosta minua jos et tue minun tapaani viettää joulua. Jos rakaistaisit minua niin..."

"Tämän yhden kerran vuodessa haluan tehdä asiat omalla tavallani. Sinä kun päätät ne 364 muuta päivää."

Marttyyrijoulun tekemiseen tarvitaan juuri oikeanlainen asenne. 

t. mies

Virpi1967

Juurikin noin ..tai sitten suunnitelma B.

1) Joulukortttikulut  korvataan "toisenlaisella lahjalla " kehitysmaan lapsille ja Facen kautta vain hyvän jouluntoivotus jossa kerrotaan asiasta niin kukaan ei kitkeröidy jos ei saa pahvista korttiaan ja sinulta säästyy vaivakin :)

2)Unohda joulusiivous ja lähde jouluksi perheen kanssa laivalle jossa kaikki relaa..siellä joulupukki, joulukuusi ja jouluohjelma valmiina :) Pienemmät viihtyy pallomeressä ja teinit ilmakiekon ym. parissa ja yksikään ei vingu että jotain puuttuisi joulupöydästä....myös rajaton määrä molempien puolelta sukua mahtuu mukaan kun ostaa matkan samalle reissulle :)

Kaikilla vapaata ja kenenkään ei tarvitse emännöidä.  Mummo ja vaari käy myös lasten lasten kanssa pallomeressä ja sinä pääset lepäilemään murusi kainaloon välillä jos haluat ruokia sulatella rauhassa :)

Takaan että tämän jouluisen vinkin toteutettuasi sinäkin olet levännyt :)

Nimimerkki: Tänä jouluna perheen kanssa Riikaan :)

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 
Sisältö jatkuu mainoksen alla