Nämä lastentavarat ja vaatteet saa huokeasti alesta, vaikka varastoon. Lue vinkit.

Ei turhuuksia, nyt on tarkoitus säästää. Mitä kannattaa hankkia joulualesta ennakkoon? Perheen rahat kokosi vinkkejä Meidän Perheen ja Vauvan lukijoilta.

1. Takit, housut, haalarit

Isoimman säästön saa talven ulkovaatteista, jos onnistuu ostamaan ne alesta ennakkoon seuraavaksi talveksi. Moni kyttää esimerkiksi Polarn O. Pyretin ja Reiman alennusmyyntejä.

Kannattaa katsoa nettikauppojen outletit. Etenkin isoja kokoja saa reiluilla alennuksilla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Toppavaatteissa voi säästää paljon myös kesällä. Esimerkiksi Ticket to Heavenin nettikaupan outlet-osiossa on ollut heinä–elokuussa hyvin edullisia talvivaatteita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

2. Talvirukkaset

Niitä kuluu, ja koko on helppo arvioida myös seuraavalle talvelle. Tämän jutun kirjoittaja etsii alennusmyynnistä Elsa Pitkäsen ja Rasavilin rukkasia.

3. Villavaatteet

Kalliit villahaalarit ja -puvut saa joulualesta edullisesti – vaikeutena vain seuraavan talven koon arviointi. Katso myös pipot ja kypärämyssyt, jotka voi ostaa lapsen iän mukaan.

4. Juhlakengät

Kun joulun juhlakausi on ohi, juhlavaatteita myydään alennuksella. Tämä koskee myös kenkiä. Jos tulossa on esimerkiksi perhejuhlia, katso kengät kuntoon nyt.

5. Muut juhlavaatteet

Esimerkiksi poikien valkoisia kauluspaitoja saa joulualesta edullisesti.

6. Joulukuosit

Monet pienten lasten jouluaiheiset paidat tulevat alennusmyyntiin. Päiväkodin joulujuhlapaidan saa siis nyt edullisesti, jos pystyy arvioimaan ensi vuonan sopivan koon. Katso esimerkiksi Duns Swedenin ja Metsolan joulu- ja talvikuosit.

7. Sukset, luistimet, pulkat, stigat ja liukurit

8. Kesävaatteet

Kesävaatteiden viimeisiä eriä palaa alennusrekkeihin. Katso myös uimapuvut.

9. Vielä yhdet rattaat?

Jos perheesi tarvitsee vielä lastenvaunuja ja rattaita, tarkista alet. Monen valmistajan mallistot vaihtuvat vuoden vaihteessa, ja päättyvän vuoden värejä saa halvemmalla. Vertaile ulkomaisiin nettikauppoihin – esimerkiksi Mypram antaa usein hyviä alennuksia.

Lopuksi vielä kommentti Meidän Perheen Facebook-sivuilta. Siis mikä kannattaa ostaa alesta? Kahden pojan äiti Miia vastaa:

– Kaikki! Ostan aina kaiken ennakoidusti: seuraavat vaatekoot, erityisesti toppahaalarit, joulu- ja synttärilahjat yms. muistamiset. Vaatelöydöt ovat vetoketjullisissa säilytyspusseissa kokojen mukaan!

Mitä muuta haet tarkoituksella joulualesta? Vinkkaa keskusteluun jutun lopussa!

 

Anna Ruohonen pyörittää nelihenkisen perheen raha-asioita ja on työskennellyt myös taloustoimittajana. Hänen paras sijoituksensa ovat olleet lasten me&i-velourhaalarit, jotka tuottivat vuoden käytön jälkeen voittoa 30 prosenttia.

Vierailija

Joulun jälkeen kannattaa myös kierrellä kirpputoreilla. Sieltä löytyy edellisen joulun jälkeen alennusmyynneistä shoppailleiden löydöt edullisesti, yhdellä lapsella ollutta hyväkuntoista vaatetta, jalkinetta ja tavaraa, joka on nyt jäänyt pieneksi ja korvattu uusilla tämän joulun jälkeisillä alelöydöillä. Eikä tarvitse laittaa rahaa kiinni lastentarvikkeisiin myyntivoiton toivossa...

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 
Sisältö jatkuu mainoksen alla