Piritta Hagman toivoo, että hänen lapsensa saavat perheen Inkoon-mökiltä tuhat hienoa lapsuusmuistoa.

Piritta Hagman, 36, seisoo perheensä kesämökin avaralla terassilla ja katselee merta. Tähän näkymään hän ei kyllästy koskaan. Eikä tähän paikkaan Inkoossa, vajaan tunnin ajomatkan päässä Helsingistä.

– Muistan, kun Niken kanssa näimme tämän paikan ensimmäisen kerran. Rämmimme kumisaappaat jalassa kaislikossa ja tutkimme rantaa. Tiesin heti, että tämä paikka on pakko saada, Piritta kertoo.

– Nikkeä piti vähän suostutella, hän on syntyjään niin kaupunkilainen, ja investointi oli iso.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Täällä on rauha, hiljaisuus ja luonto. Joutsenet ja silkkiuikut, peurat, rusakot ja pikkulinnut.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Piritta pitää elämän merkeistä tontilla niin paljon, ettei hermostu pienistä. Kuten siitä, että peurat syövät istutuksia ja että pääskysten jätöksiä saa aina olla putsaamassa terassilta painepesurilla. Jopa rikkaruohojen kitkeminen kirpaisee häntä hieman. Esimerkiksi ohdakkeiden rungoilla elää kokonaisia kirvayhdyskuntia ja valtavasti leppäkerttuja. Onko oikein tuhota niiden ekosysteemi tuosta vain, Piritta pohtii.

Ulkona aamusta iltaan

Piritta Hagman rakastaa tätä paikkaa. Täällä viihtyvät myös Piritan ja jääkiekkoilija Niklas Hagmanin lapset Lukas, 8, Lila, 6, ja Eliana, 3. He löytyvät milloin pihan leikkialueelta, milloin talon lähellä olevalta tenniskentältä kurvailemasta polkuautoillaan, milloin trampoliinista.

Sisarukset halailevat ja leikkivät, välillä myös nahistelevat. Kiipeilevät kallioilla, kastavat varpaita kylmään meriveteen ja kiskovat ne kiljuen pois. Juoksevat isän perässä ja pyytävät päästä mönkijän kyytiin. Parasta on silloin, kun palju lämpenee rantasaunan nurkalla, se on koko perheen ehdoton suosikki.

– Olemme viime vuosina muuttaneet jatkuvasti. Niken uran takia olemme asuneet viidessä eri kaupungissa kolmessa eri maassa, väliaikaisissa kodeissa. Mutta tämä paikka on ja pysyy. Haluaisin lasteni juurtuvan tänne, Piritta sanoo.

– Nikelle meri on erityisen tärkeä elementti, mutta minä olen aina ollut enemmän metsäihminen. Se on minulle rauhoittumisen paikka.

Mitä Piritta tuumi jääkiekkoilijoiden vaimojen luksuselämästä Niklaksen NHL-vuosina? Lue Meidän Perhe 8/2015 -lehti.

Lue lisää

Hanna-Riikka Siitonen: ”Kenelle antaisin lapseni, ellen äidilleni?”

Helena Rängman: ”Äitiys muutti tapani katsoa maailmaa”

Ex-missi Essi Pöysti: ”En suosittele tällaista kotisynnytystä kenellekään”

Sisältö jatkuu mainoksen alla