Pikakokki tarjoilee herkullista tonnikalapastaa ja nuudelivokkia

Kun ruoka pitää saada äkkiä pöytään, säilykkeet ovat oiva apu. Mausta pastaa halutessasi yrteillä ja ripauksella chiliä. 

Tonnikalapasta

1 sipuli
1 tlk tomaattimurskaa
1 tlk tonnikalaa
2 dl ruokakermaa
2 tl pizzamaustetta
suolaa, pippuria
pastaa

Kuori ja pilko sipuli. Kuullota silppua hetki öljytilkassa pannulla. Lisää tomaattimurska, tonnikala, ruokakerma ja mausteet. Anna hautua, kunnes pasta on kypsää. Tarjoa parmesaanin kanssa. 

Vokki valmistuu nopeasti ja mikä parasta, mukaan voit heittää reippaasti lempikasviksia. Naudanlihan sijaan voi käyttää broilerinfileetä. 

Lihaisa nuudelivokki

150 g munanuudelia
2 rkl öljyä
350 g naudalihasuikaleita
pala purjoa
1 keltainen paprika
1 punainen paprika
2 tl inkiväärimurskaa
2 valkosipulia
1 krl soijaa
2 rkl makeaa chilikastiketta
puolikkaan limetin mehu
1 dl ruohosipulia

Keitä ja valuta nuudelit. Huuhtele paprikat ja purjo, paloittele. Murskaa valkosipulit. Kuumenna öljy vokissa tai paistokasarissa. Ruskista lihasuikaleita muutaman noin 4 minuuttia. Lisää kasvikset ja paista noin 3 minuuttia. Mausta inkiväärillä, soijalla, chilikastikkeella, valkosipulimurskalla ja limettimehulla. Lisää nuudelit joukkoon ja kuumenna. Lisää lopuksi ruohosipuli.  

Täältä löydät lisää pikaohjeita arkeen  

 

Pauliina Romppanen on intohimoinen kokkaaja, jonka ongelma ei niinkään ole arkiruoan loihtiminen vaan viikonloppumenun laatiminen. Nirsoille lapsille kelpaisivat vain maksalaatikko ja putkipasta, mutta aikuiset toivoisivat jotain spesiaalimpaa.

Pikakokki-palstalta löydät nopeat 30 minuutin arkireseptit. Palsta päivittyy joka maanantai.

Vierailija

Pikakokissa: tonnikalapasta ja nuudelivokki

Kannattaisi varmaan hankkia pakasterehuja, niin ei tarvii vehnäjauhoja keittää vedessä ja niitä syödä? Tonnikalaa liikakalastetaan runsaasti sekä normaalin kalastuksen että ryöstökalastuksen takia, siksi laji on melkein sukupuuton partaalla. IUCN:n mukaan itäisen Atlantin tonnikalakannat ovat erittäin ja läntisen Atlantin kannat äärimmäisen uhanalaisia.
Lue kommentti
Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Heli Kurjasen maailmanvalloituksen tehnyt bisnesidea sai alkunsa reilu vuosikymmen sitten. Kuukautiskuppifirma tekee hartiavoimin töitä, jotta kuukautista voitaisiin puhua vailla häpeää.

Heli Kurjanen johtaa omaa kuukautiskuppi-imperiumiaan Juupajoelta käsin. Maailmanvalloituksen tehnyt bisnesidea sai alkunsa reilu vuosikymmen sitten. Heli pyöritti kestovaippojen verkkokauppaa ja kiinnostui ekologisista kuukautissuojista.

– Tilasin itselleni pienen epäröinnin jälkeen kuukautiskupin ja olinkin periaatteessa hyvin tyytyväinen siihen. Minulla oli kuitenkin käytössä muutamia haasteita, joista valittelin miehelleni. Hän rohkaisi minua tekemään kupin paremmin ja siitä se idea sitten lähti.

Heli piirsi mallia ihannekuukupista ruutupaperille ja aloitti keskustelut silikonivalmistajan kanssa.

– Kestovaippojen ansiosta olin jo yrittäjänä, ja ajattelin myös kestokuukautissuojien olevan hyvä lisä tuoteperheeseen. Hyvin pian kävi selväksi, että vaippabisnes oli jätettävä ja aika laitettava Lunetteen.

Teemme kovasti töitä rikkoaksemme kuukautisten tabua.

Kuukautiskuppien menekki on kasvanut hurjaa vahtia. Lune Groupin ja sen amerikkalaisen tytäryhtiön yhteisliikevaihto on lähes kolminkertaistunut parin viime vuoden aikana.

– Jälkikäteen katsottuna muutos on ollut huima, mutta siihen on kasvanut pikkuhiljaa eikä se siksi tunnu niin valtavalta. Bisnes oli alkuun hyvin erilaista kuin nyt, toimimme pääasiassa kotimaassa ja todella pienellä porukalla.

Nyt liikevaihdosta suurin osa tulee ulkomailta ja työkieli on vaihtunut sujuvasti englanniksi.

– Nykyiset haasteet ovat sellaisia, mistä en olisi osannut edes kuvitella alkutaipaleella.

Kuukautiskuppifirma tekee hartiavoimin töitä, jotta kuukautista voitaisiin puhua vailla häpeää.

– Teemme kovasti töitä rikkoaksemme kuukautisten tabua. Me uskomme, että koulutuksen ja avoimuuden avulla kuukautisista katoaa häpeä. Meillä on myös laajat nettisivustot, vihkosia kouluille ja olemme mukana erilaisissa projekteissa, jotka herättävät keskustelua aiheesta. 

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
Alina käy Hoksaus-kerhossa kerran viikossa. Kuva: Milka Alanen

Siellä on tutkimustakki ja aineita kokeita varten, Alina kertoo.

”Tiedekerhossa kaikkein kivointa on tutkiminen, koska siinä tapahtuu kaikkea, joka tulee koko maailmasta.

Minulla on siellä tutkimustakki ja aineita kokeita varten.

Viimeksi me laitettiin tötteröön niitä aineita. Sitten laitettiin tötteröön ilmapallo ja sitten se ilmapallo muuttui isoksi.

Seuraavaksi haluan tehdä toisia kokeita.”

Alina, 3

Meidän Perhe 11/2017