Pikakokin menussa lapsuuden paras kastike ja helppo minestrone.

Oliko teidänkin lapsuudessa usein kananmunakastiketta kalan kanssa? Muistan sen yhtenä lempiruoistani. Se oli samettista! Kattilan viimeisistä rippeistä käytiin pöydässä sota. Suosittua se on meillä edelleen.

Vinkki! Kananmunat kannattaa keittää edellisenä päivänä, jolloin itse kastike valmistuu nopeasti. 

Tilli-kananmunakastike

2-3 keitettyä kananmunaa
4 dl maitoa
2 rkl vehnäjauhoja
1/2-1 kalaliemikuutiota
hienonnettua tilliä

Kuori ja hienonna kananmunat. Laita maito, jauhot ja kalaliemikuutio kattilaan. Kuumenna, kunnes seos pulpahtaa. Vähennä lämpöä ja anna kiehua vielä muutama minuutti. Lisää hienonnetut kananmunat joukkoon, lisää tilli. Sekoita. Nauti savulohen ja keitetyn perunan kanssa.  

Minestronekeitto on hyvää vaihtelua silloin, kun peruskeitot alkavat tylsistyttää. Meillä ainakin toivotaan usein makaronia ja nakkia ruoaksi. 

Nakkiminestrone

1 pkt nakkeja
öljyä
noin litra vettä
2 lihaliemikuutiota
1 ps isoja pakastekeittojuureksia
3 rkl tomaattisosetta
1 1/2 dl ruispastaa tai
tummaa makaronia
kuivattua basilikaa tai oreganoa
ripaus mustapippuria

Pilko nakit ja ruskista kevyesti kattilassa. Nosta nakit syrjään. Lisää vesi, lihaliemikuutiot, keittojuurekset, tomaattisose ja pasta kattilaan. Anna kiehua noin 7 minuuttia. Lisää nakit ja mausteet. Anna keiton kiehahtaa.

Vai sittenkin lohi-katkarapukeittoa

Täältä löydät lisää pikaohjeita. 

 Pauliina Romppanen on intohimoinen kokkaaja, jonka ongelma ei niinkään ole arkiruoan loihtiminen vaan viikonloppumenun laatiminen. Nirsoille lapsille kelpaisivat vain maksalaatikko ja putkipasta, mutta aikuiset toivoisivat jotain spesiaalimpaa.

Pikakokki-palstalta löydät nopeat 30 minuutin arkireseptit. Palsta päivittyy joka maanantai.