Pikakokki tarjoilee itse tehtyä hernekeittoa ja katkarapukasaria.

Hernekeitto on ihanaa talviruokaa: täyttävää, edullista, riittoisaa. Valmista keitto edellisenä päivänä, niin saat siitä maittavaa pikaruokaa arki-iltoihin. Maku vain paranee päivästä toiseen.

Itse tehty hernekeitto

500 g kovia herneitä (voi ostaa luomuherneitä)
2,5-3 l vettä
2 kasvisliemikuutiota
1 iso sipuli
pari porkkanaa
(palvikinkkua)
meiramia
mustapippuria
ripaus suolaa
(chilihiutaleita)
sinappia

Huuhdo herneet lävikössä ja laita ne likoamaan pariin litraan vettä noin 10 tunniksi. Laita turvonneet herneet kiehumaan liuotusveteen yhdessä kasvisliemikuutioiden kanssa. Pilko sipuli, porkkanat (ja liha). Lisää ne sekä mausteet pehmenneiden herneiden joukkoon. Lisää vettä, ja keitä niin kauan, että porkkanat kypsyvät. Anna muhia pari tuntia pienellä lämmöllä. Keitto sakenee, kun se seisoo yön ylitse kylmässä. Lämmitä haluamasi määrä liedellä tai mikrossa.

Katkaravut tuovat kivaa vaihtelua arkiruokaan ja maistuvat hyvin lapsillekin.

Katkarapukasari

1 sipuli
(chiliä)
1 prk tomaattimurskaa (esim. yrittimaustettua)
1/2 prk valkosipulituorejuustoa (á 200 g)
1 ps katkarapuja (180 g)
riisiä

Pilko sipuli ja kuullota öljyssä kasarissa. Lisää halutessasi ripaus chiliä. Lisää tomaattimurska. Anna hautua hetki. Lisää tuorejuusto ja katkaravut. Anna katkarapujen kuumentua, mutta älä keitä enää. Tarjoa riisin kanssa.

Katso lisää ohjeita.

 Pauliina Romppanen on intohimoinen kokkaaja, jonka ongelma ei niinkään ole arkiruoan loihtiminen vaan viikonloppumenun laatiminen. Nirsoille lapsille kelpaisivat vain maksalaatikko ja putkipasta, mutta aikuiset toivoisivat jotain spesiaalimpaa.

Pikakokki-palstalta löydät nopeat 30 minuutin arkireseptit. Palsta päivittyy joka maanantai.