Kuva: <span class="photographer">Jenni Rinkinen</span>
Kuva: Jenni Rinkinen

Perinteinen jauhelihapiirakka on täyttävä iltapala.

Äitini teki joulun aikaan usein iltapalaksi lihapiirakkaa. Itse kokeilin piirakkaa nyt ensimmäistä kertaa ja tulihan siitä aivan järjettömän hyvää. Oikaisin hieman ja käytin piirakkaan valmista torttutaikinaa.

Lihapiirakka, puolikas pellillinen

  • 8 torttutaikinalevyä
  • 400 g jauhelihaa
  • 1 iso sipuli
  • 1 yksikyntinen valkosipuli
  • 1 dl risottoriisiä
  • kasvislientä riisin keittämiseen
  • voita jauhelihan paistamiseen
  • 1 dl voimakasta juustoraastetta (parmesaani, cheddar)
  • 2 kananmunaa (toinen täytteeseen, toinen voiteluun)
  • pippuria, kuivattuja yrttejä

Sulata taikinalevyt ja kauli neljä levyä tiiviiksi pohjaksi.

Ruskista sipuli- ja valkosipulisilppu ja lisää joukkoon risottoriisi. Lisää kasvislientä vähitellen ja kypsennä risottomaiseksi. Ruskista jauheliha ja mausta pippurilla ja yrteillä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Lisää jauheliha riisin joukkoon ja lisää juustoraaste sekä yksi kananmuna. Tarkista maku. Täyte saa maistua voimakkaalle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Levitä täyte pohjan päälle.

Kauli kansi neljästä torttutaikinalevystä. Tee kannesta hieman isompi kuin pohjasta, jotta saat käännettyä kannen reunat pohjan alle. Painele kiinni haarukalla ja pistele päälle haarukalla reikiä.

Paista 225 asteisessa uunissa noin puoli tuntia. Anna jäähtyä ja vetäytyä kunnolla. 

Toimitussihteeri Jenni Rinkinen kokkaa useimmiten kasvis- ja kalaruokaa. Apuna häärää nelivuotias lapsi.

Vierailija

Jeee, yksi kestoherkuistani jota olen harvakseltaan tehnyt itsekin. Hyvä neuvo, että täyte saa maistua voimakkaalle. Omat kokemukseni ovat samansuuntaisia.  

Jukka 

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 
Sisältö jatkuu mainoksen alla