Tieteelliset tutkimukset todistavat: näin seksielämäsi kohenee.

Medical Daily -sivusto on koonnut yhteen tutkimuksia, joissa on selvitetty, miten seksielämä kohenee. Joukossa on varsin mielenkiintoisiakin tuloksia. Vai mitä sanot näistä?

1. Kehu kohentaa seksielämää

Älä jurota. Ihmisillä, jotka kehuvat kumppaniaan ja ymmärtävät hyvin toisen tunteita, on keskimääräistä parempi seksielämä.

2. Miehen hiki sytyttää naisen

Miehen hiessä on androstenoni-nimistä feromonia, joka vaikuttaa naisen hormonitasoon. Luonnollista tuoksua ei siis kannata peittää paksulla hajustepilvellä. Vinkki: peseytyä kannattaa silti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

3. Buustia auringosta

Auringosta saatava D-vitamiini on luonnon oma keino buustata mieskuntoa. Riittävä D-vitamiini nostaa miehen testosteronitasoja. Kesäisin miehellä onkin luonnostaan korkeampi D-vitamiinitaso kuin talvella. Aurinkoenergia tekee epäilemättä hyvää myös naiselle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

4. Tulisilla ruoilla ja mieskunnolla on yhteys

Physiology & Behavior -lehdessä julkaistu tutkimus kertoo, että miehet, jotka pitävät tulisista ruoista, ovat kuumia myös makuukamarissa. Tämäkin johtuu korkeasta testosteronitasosta.

5. Leivo kurpitsapiirasta

Tämä tutkimustulos kuulostaa kovasti amerikkalaiselta: perinteisen kurpitsapiirakan eli pumpkin pien ja laventelin tuoksu yhdessä kiihottavat sekä miestä että naista.

Syytä ei täysin tiedetä, mutta yksi selitys voi olla, että kyseiset tuoksut vähentävät stressiä ja ahdistusta.

Toimisivatkohan suomalaisilla korvapuusti tai mustikkapiirakka?

6. Katselkaa yhdessä kauhuleffa

Kauhuelokuvien katsominen saa kehon sympaattisen hermoston toiminnan vilkastumaan. Kun kroppa on taistele-tai-pakene-tilassa, seksuaalinen halukkuuskin on koholla.

7. Pidä sukat jalassa

Usko tai älä, sukkien vetäminen jalkaan auttaa naista saamaan orgasmin.

Tätä on tutkittu Hollannissa, Groningenin yliopistossa.

Jalkojen palelusta kärsineistä naisista puolet sai orgasmin. Kun naiset vetivät sukat jalkaansa, peräti 80 prosenttia koki laukeamisen.

Ennen sukkia sängyssä väitettiin seksintappajiksi. Näin radikaalisti tiede muuttaa käsityksiämme maailmasta.

Lue lisää Hyvää päivää -palstan juttuja:

Lasillisen jälkeen näytät paremmalta, kaksi on jo liikaa

Tiesitkö: veriryhmä voi vaikuttaa terveyteesi

Marianne Rautanen on Meidän Perhe -lehden toimitussihteeri, jolla on keittiönkaapissa seitsemän pussia pähkinöitä ja joka yrittää sinnikkäästi löytää kosmeettisen avun mustiin silmänalusiin.

Hyvää päivää -palsta päivittyy torstaisin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla