Tieteelliset tutkimukset todistavat: näin seksielämäsi kohenee.

Medical Daily -sivusto on koonnut yhteen tutkimuksia, joissa on selvitetty, miten seksielämä kohenee. Joukossa on varsin mielenkiintoisiakin tuloksia. Vai mitä sanot näistä?

1. Kehu kohentaa seksielämää

Älä jurota. Ihmisillä, jotka kehuvat kumppaniaan ja ymmärtävät hyvin toisen tunteita, on keskimääräistä parempi seksielämä.

2. Miehen hiki sytyttää naisen

Miehen hiessä on androstenoni-nimistä feromonia, joka vaikuttaa naisen hormonitasoon. Luonnollista tuoksua ei siis kannata peittää paksulla hajustepilvellä. Vinkki: peseytyä kannattaa silti.

3. Buustia auringosta

Auringosta saatava D-vitamiini on luonnon oma keino buustata mieskuntoa. Riittävä D-vitamiini nostaa miehen testosteronitasoja. Kesäisin miehellä onkin luonnostaan korkeampi D-vitamiinitaso kuin talvella. Aurinkoenergia tekee epäilemättä hyvää myös naiselle.

4. Tulisilla ruoilla ja mieskunnolla on yhteys

Physiology & Behavior -lehdessä julkaistu tutkimus kertoo, että miehet, jotka pitävät tulisista ruoista, ovat kuumia myös makuukamarissa. Tämäkin johtuu korkeasta testosteronitasosta.

5. Leivo kurpitsapiirasta

Tämä tutkimustulos kuulostaa kovasti amerikkalaiselta: perinteisen kurpitsapiirakan eli pumpkin pien ja laventelin tuoksu yhdessä kiihottavat sekä miestä että naista.

Syytä ei täysin tiedetä, mutta yksi selitys voi olla, että kyseiset tuoksut vähentävät stressiä ja ahdistusta.

Toimisivatkohan suomalaisilla korvapuusti tai mustikkapiirakka?

6. Katselkaa yhdessä kauhuleffa

Kauhuelokuvien katsominen saa kehon sympaattisen hermoston toiminnan vilkastumaan. Kun kroppa on taistele-tai-pakene-tilassa, seksuaalinen halukkuuskin on koholla.

7. Pidä sukat jalassa

Usko tai älä, sukkien vetäminen jalkaan auttaa naista saamaan orgasmin.

Tätä on tutkittu Hollannissa, Groningenin yliopistossa.

Jalkojen palelusta kärsineistä naisista puolet sai orgasmin. Kun naiset vetivät sukat jalkaansa, peräti 80 prosenttia koki laukeamisen.

Ennen sukkia sängyssä väitettiin seksintappajiksi. Näin radikaalisti tiede muuttaa käsityksiämme maailmasta.

Lue lisää Hyvää päivää -palstan juttuja:

Lasillisen jälkeen näytät paremmalta, kaksi on jo liikaa

Tiesitkö: veriryhmä voi vaikuttaa terveyteesi

Marianne Rautanen on Meidän Perhe -lehden toimitussihteeri, jolla on keittiönkaapissa seitsemän pussia pähkinöitä ja joka yrittää sinnikkäästi löytää kosmeettisen avun mustiin silmänalusiin.

Hyvää päivää -palsta päivittyy torstaisin.

Näyttelijä John Stamos ja hänen kihlattunsa Caitlin McHugh, 31 eivät ole vielä paljastaneet tulevan lapsen sukupuolta. 

Muun muassa Teho-osasto ja Full House -sarjoista tuttu näyttelijä kertoo People-lehden haastattelussa, että hän oli ehtinyt menettää toivonsa isäksi tulon suhteen. Avioero pitkäaikaisesta kumppanista Rebecca Romijnista vuonna 2005 sekä Stamoksen oman äidin kuolema vuonna 2014 pahensivat Stamoksen päihdeongelmaa, jonka tähti selätti vasta viime vuonna vieroituksen avulla. 

– Olen odottanut isäksi tuloa kauan. Mutta ensin minun piti selvittää asioita itseni kanssa, Stamos kertoi.

Nyt kuitenkin Stamoksen elämässä kääntyy uusi sivu, kun kauan odotettu esikoinen syntyy ensi vuonna. Onnelliset vanhemmat eivät halua vielä paljastaa vauvan sukupuolta, mutta Stamos uskoo tietävänsä, millainen isä hänestä tulee:

– Aion olla hauska isä! Olenhan harjoitellut jo kauan, Stamos kertoo haastattelussa viitaten roolihahmoonsa Full House -sarjassa, jossa näyttelijä auttaa leskeksi jäänyttä päähenkilöä tämän lasten hoidossa. 

 

 

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Nordean tutkimuksen mukaan keskimääräinen säästösumma lapselle on 30 euroa kuukaudessa.

Jo kolme neljästä suomalaisvanhemmasta laittaa rahaa säästöön lapsiaan varten, selviää Nordean teettämästä tuoreesta tutkimuksesta.

Sosiologian professori ja kulutustutkija Terhi-Anna Wilska on huomannut, että lapsille säästämisestä on tullut viime vuosina eräänlainen uusi välttämättömyys.

– 30 vuotta sitten oli epätavallista, että vanhemmat avustivat kotoa muuttanutta lastaan vuokranmaksussa. Nykyään ajatellaan, että on sopimatonta heittää lapsi omilleen, Wilska sanoo Meidän Perheen haastattelussa.

Samoilla linjoilla tuntuvat olevan suomalaisvanhemmat Nordean kyselyssä. Suurin osa säästää lapsen tulevaisuutta varten. Yleisin syy olla säästämättä lapselle on se, ettei rahaa saa säästettyä, vaikka haluaisi. Heistä, jotka eivät vielä säästäneet lapsilleen, moni aikoi aloittaa säästämisen myöhemmin. Vain hyvin harva ilmoitti, ettei pidä säästämistä tarpeellisena.

Keskimääräinen säästösumma on 30 euroa kuukaudessa, ja tyypillisimmin se laitetaan säästötilille. Rahastoihin säästää joka viides, ja osakkeisiin vain neljä prosenttia vastaajista.

 

Kysely

Onko lasten tulevaisuutta varten säästäminen mielestäsi tarpeellista?

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.