Herkullinen pullaresepti on helppo ja suklainen. Nam!

Suklaiset laskiaispullat 2 kpl


Taikina:

100 g voita
2 1/ 2 dl maitoa
25 g hiivaa
3 rkl haaleaa vettä
1 dl sokeria
1/ 4 tl suolaa
1 tl kardemummaa
1 dl kaakaojauhetta
noin 8 dl vehnäjauhoja
Voiteluun:
1 muna

Täyte:

100 g maitosuklaata
100 g mantelimassa
Suklaakermavaahto
2,5 dl kevytvispikermaa
1 1/2 rkl kaakaota
1 rkl sokeria

Sulata kattilassa voi ja kaada sekaan maito. Liota kulhossa tai yleiskoneessa hiiva haaleaan veteen. Lisää mausteet ja anna seoksen hetken aikaa seistä. Siivilöi kaakaojauhe vehnäjauhojen joukkoon. Lisää hiivaseokseen haalea rasva-maitoseos sekä osa jauhoista Lisää loput jauhoista ja alusta taikinaksi.

Anna taikinan kohota peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi. Vaivaa taikina jauhotetulla pöydällä kiinteäksi ja leivo 12 keskikokoista pullaa. Nosta pullat pellille ja anna kohota peitettynä 15 minuuttia. Voitele pullat vatkatulla munalla. Paista pullia 200-asteisessa uunin keskitasossa 12–15 minuuttia. Anna pullien jäähtyä.

Leikkaa pullista lakit irti. Koverra jokaisesta pullasta hieman sisustaa pois lusikalla ja nosta se kulhoon. Sulata suklaa vesihauteessa. Raasta kulhoon mantelimassa ja sekoita pullan koverrettu sisus, mantelimassa ja sulatettu suklaa tasaiseksi seokseksi.

Täytä pullien kolot seoksella ja nosta päälle kunnon nokare sokerilla ja siivilöidyllä kaakaojauheella maustettua kermavaahtoa. Nosta lopuksi lakki päälle ja koristele pullat kaakaojauheella.

Meidän Perhe 2/09