Leipuri-kondiittori Ulla Svensk antoi viisi vinkkiä onnistuneen kakun tekemiseen.

Leipuri-kondiittori Ulla Svensk antoi viisi vinkkiä onnistuneen kakun tekemiseen.

  1. Laita uuni päälle ihan ensimmäiseksi, näin kakku pääsee heti uuniin eikä joudu seisomaan vuoassaan.
  2. Lämmitä kananmunat ennen vatkaamista laittamalla ne muutamaksi minuutiksi kuumaan vesikulhoon, näin ne vatkautuvat paremmin.
  3. Älä laita leivinjauhetta liikaa, muuten kakku lässähtää. 1 tl on maksimi normaalikokoisessa kakussa!
  4. Sihtaa jauhot siivilän läpi ja sekoita kakkumassa puhtain käsin, näin ilmakuplat eivät hajoa ja kakusta tulee kuohkea.
  5. Paista kakkupohja edellisenä päivänä, näin se ehtii tiivistyä eikä murene leikattaessa.

Lisää ideoita Ullan unelmia -sivuilta

Meidän Perhe 2/09