Öljyt tekevät hyvää niin hiuksille kuin iholle. Terveellisiä öljyjä kannattaa nauttia myös sisäisesti.

Ihon ja hiusten hoitoon tarkoitettujen öljyjen suosio ei osoita hiipumisen merkkejä, päinvastoin – uusia tuotteita ilmestyy markkinoille jatkuvasti.

Öljyjä käytetään nykyään myös esimerkiksi meikkivoiteissa, kasvojen puhdistusaineissa ja suihkushampoissa.

Hiuksille tarkoitettuja öljyhoitoja on ollut olemassa jo 70-luvulta lähtien, mutta nykyiset uuden sukupolven öljyt eivät juuri muistuta raskaita ja, no, öljyisiä edeltäjiään. Uudet kevyet öljyt ovat hienojakoisia, eivätkä ne rasvoita hiuksia vaan antavat tukalle pehmeyttä ja kiiltoa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ihonhoidossa kiinnostaa nyt erityisesti luonnonkosmetiikka, ja öljyissäkin monet suosivat 100-prosenttisia kasviöljyjä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Luonnonkosmetiikan tunnistaa varmimmin siitä, että paketin kylkeen on painettu luonnonkosmetiikkasertifikaatti. Tunnettuja sertifikaatteja Euroopassa ovat esimerkiksi Ecocert, BDIH, NaTrue, Cosmebio, EcoGarantie, ICEA, Soil Association ja AIAB.

Öljyjä voi ja kannattaa käyttää myös sisäisesti. Runsaasti omega-3:a sisältävän kalaöljyn terveysvaikutuksista alkaa olla jo paljon terveysnäyttöä. Iho hyötyy myös muista omega-rasvahapoista, joita ovat omega-6, -7 ja -9. Näitä rasvahappoja saa esimerkiksi jättihelokin-, herukansiemen-, pellavansiemen- ja tyrniöljyistä.

Kirjoittaja on Meidän Perhe -lehden toimitussihteeri, jolla on keittiönkaapissa seitsemän pussia pähkinöitä ja joka yrittää sinnikkäästi löytää kosmeettisen avun mustiin silmänalusiin.

Hyvää päivää -palsta päivittyy torstaisin. Lue lisää palstan juttuja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla