Kuva: <span class="photographer">Esko Jämsä</span>
Kuva: Esko Jämsä

Laura Honkasalo kokkaa kakararuokia ja iloitsee opettavaisesta Aku Ankasta.

Kirjailija Laura Honkasalo vastaa kahdeksaan kysymykseen lapsiperheen arjesta.

Arkiruoka

Teen paljon ruokia, joita kutsun kakararuuiksi. Ne ovat ihan tavallisia ruokia, joita jo mummoni teki, esimerkiksi jauhelihakermakastiketta ja perunamuusia. Se on muuten lasteni lempiruoka. He pyytävät: "Tee taas sitä harmaata kastiketta."

Lapsista esimerkiksi tiikerikakku on tosi hyvää. Aikuiselle se on maailman tavallisin kakku.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Iltasatu

Tarjoan lapsilleni kirjoja, mutta eniten he lukevat Aku Ankkaa. Siitäkin oppii paljon: kerran lapset puhuivat psykoanalyytikoista, kun olivat lukeneet niistä Aku Ankasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Rentoudun

Pelaan lasten kanssa lautapelejä, esimerkiksi Rummikubia, Lasten Carcassonnea ja Muuttuvaa labyrinttia ja teen käsitöitä.

Lapsilla päällä

Hyvät ulkovaatteet, niihin haluan satsata. Ulkovaatteilla lasketaan mäkeä ja ollaan polvillaan vaikka sepelin päällä. Kun vaatteet ovat kestävät, ei lapsia tarvitse niiden takia kieltää tekemästä mitään.

En siedä vaatteita, joissa on jotain höpönlöpöä englanniksi tai tuotemerkkejä. Ainoa myönnytykseni oli, että pienenä pojilla oli Pikku Kakkonen -paidat.

Aina mukana

Mittanauha. Mittaan vaatteet kaupassa ja ostan vain sopivia. En halua sovittaa vaatteita, ja tiedän lastenkin mitat.

Hurahdan

Olen innostunut suihkemaaleista. Ne ovat epäekologisia, mutta niillä saa maalattua helposti. Maalasin juuri betonisen kynttilänjalan sekä kukkaruukut suihkemaalilla, ja niistä tuli hienoja.

Harrastan

Lajini on kuntonyrkkeily nyrkkeilysalilla. Se on hyvää vastapainoa työlle tietokoneen ääressä, vaikka tosi rankkaa.

Törsään

Jos törsäisin, teettäisin ammattilaisella kotelomekon. Toinen kohde voisi olla keittiöremontti. Keittiössämme on edellisten asukkaiden asentamat harmaat kaapit ja harmaa lattia, ja ne tuntuvat masentavilta.

Laura Honkasalo, 43, on kirjailija, toimittaja ja suomentaja ja asuu Helsingissä 8- ja 10-vuotiaiden poikiensa kanssa. Hänen kirjansa Nuukaillen, eli kuinka pelastin kukkaroni ja maailman (Kirjapaja) ilmestyi tammikuussa.

Lue lisää

Mistä unelmoit, Mira Kasslin?

Minna Suuronen: "Tiskaaminen rentouttaa"

Kalle Palander: ”Nolottaa, että ostan vaimolle kukkia vain kerran vuodessa”

Sisältö jatkuu mainoksen alla