Kuva: Päivi Anita Ristell
Kuva: Päivi Anita Ristell

Kokki ja ekaluokkalaisen Mimin isä Henri Alén vastaa kahdeksaan kysymykseen arjesta.

Kokki ja ravintoloitsija Henri Alén kertoo kahdeksan asiaa lapsiperheen arjesta.

Arkiruoka

Perunagnocchit ja tomaattisoosi.

Lapsen synttäreillä tarjolla

Aina cocktailtikkuja! Ne ovat lasten toive ja ikuinen hitti. Lisäksi suklaabrownieta, tonnikalapiirakkaa, sipsiä ja keksejä.

Iltasatu

Mimi osaa jo lukea, mutta luemme silti yhdessä. Viimeksi luimme Roald Dahlin Matilda-kirjaa. Mimi oli Lontoossa tätinsä kanssa, ja he kävivät katsomassa kirjasta tehdyn musikaalin.

Rentoudun

Kun tulen yöllä töistä, roikun tunnin Twitterissä. Siellä ihmiset sanovat mielipiteensä suoraan, mistä tykkään.

Lapsella päällä

En edes yritä valita, mitä Mimi pukee. Se menisi vähintään viisi kertaa uusiksi. Mimi valitsee itse. Hän on erittäin tarkka vaatteistaan, sukkien valinta voi viedä aamulla tunnin.

Aina mukana

Kalenteri ja puhtaat sukat.

Törsään

En katso ruokakaupassa hintoja. Niin kauan kuin voin valita tavallisesta kaupasta suunnilleen sen mitä tekee mieli, pidän itseäni onnekkaana. Ruokaostoksilla muistutan itseäni, että olen hyväosainen.

Huoli

Mietin, minkälainen yhteiskunta on, kun Mimi on aikuinen. Olen huolissani siitä, jos pärjätäkseen elämässä on pyrittävä olemaan jossakin paras. Sellainen kilpailu tuntuu kovalta, raadolliselta.

Kokki ja ravintoloitsija Henri Alén, 36, asuu vaimonsa Terhi Oksanen-Alénin ja tyttärensä Mimin, 6, kanssa Helsingissä. Henrillä on yhtiökumppaniensa kanssa kolme ravintolaa, Muru, Pastis ja Kaartin hodari & hummeri. Syyskuussa hän kuvaa Yhdysvalloissa jatkoa televisio-ohjelmaan Henkka & Niki.

Lue lisää

Karita Tykkä: "Haaveilen lomamatkoista"

Mistä ulnelmoit, Mira Kasslin?

Kalle Palander: "Nolottaa, että ostan vaimolle kukkia vain kerran vuodessa"